Het belang van Water Operational Partnership (WOP)

E-waternieuws item: Het belang van Water Operational Partnership (WOP)

Neem contact op met ons

De Nederlandse watersector richt zich niet alleen op het ons eigen land en gaat steeds vaker de grenzen over. Op internationaal gebied werkt de Nederlandse watersector vaak samen in een zogenaamd Water Operational Partnership (WOP). In een WOP worden netwerken en relaties opgebouwd en wordt kennis, know-how, praktische skills en ervaring zeer effectief gedeeld, op alle niveau's. Wop's zijn lokaal dan ook zeer succesvol. De kennisdeling is persoonlijk of in kleine groepen. Een werkmethode die voor grote groepen of een heel land meestal niet haalbaar is. Bij een trainingsinstituut werkt dit daarentegen anders. Een trainingsinstituut  is gericht op schaalvergroting en daarmee efficiëntie. Methoden en materialen worden gestandaardiseerd, vergroten de duurzaamheid en verminderen daarmee de kosten per persoon. In het ideale model zijn lokale waterprofessionals de trainer en kunnen Nederlanders zich meer concentreren op innovaties!

Water Operational Partnership2

Op 15 oktober 2013 vond het IWA development congres in Nairobi plaats. Tijdens dit congres heeft de Nederlandse Ambassade samen met het NWP een side-event georganiseerd waarbij de World Water Academy (de engelse naam voor Wateropleidingen) het mini-seminar "Water and sanitation solution by the Dutch water sector" heeft verzorgd. Deze presentatie stond geheel in het teken van WOP-plus, met dank aan Sjef Ernes die de presentatie heeft gegeven. De volledige presentatie is te vinden op onze World Water Academy website.

Meer dan 150 deelnemers uit 30 landen  hebben de Nederlandse oplossingen beluisterd.

Geïnteresseerd in de overige presentaties van het Nederlandse side-event? Alle presentaties zijn beschikbaar via: http://files.nwp.nl/extranet/anita/kenia.

Agnes Maenhout

Water Operational Partnership