E-waternieuws nr. 5, juli 2013

E-waternieuws: e-mail nieuwsbrief van Wateropleidingen, waarin u op de hoogte wordt gehouden van onze water opleidingen.

Neem contact op met ons
Header E-waternieuws
Electronische Nieuwsbrief
Jaargang 8 nummer 5 (juli 2013)
Geslaagden Hogere opleiding drinkwater

Wateropleidingen feliciteert de geslaagden van de Hogere opleiding Drinkwater

Een enthousiaste groep deelnemers  verzamelde zich woensdagmiddag 26 juni op de locatie van Vitens in Soestduinen.

Dhr. J. Velthuis, Sergeant der Eerste klasse van de Koninklijke Landmacht was uitgenodigd en vertelde over de waterketen op Kamp Holland, Afganistan. Van het invliegen van waterflesjes tot de aanleg van waterloze urinoirs. Lees verder

kenniskaart WML

Procestechnoloog Luc Palmen laat WML niet met de gebakken peren zitten

Zoals wel vaker bij het vertrek van kundige collega's maken zijn of haar vakgenoten bij WML zich zorgen over de teloorgang van de zo zorgvuldige opgebouwde kennis en ervaring. Met die gedachte in het achterhoofd is het idee ontstaan om dat allemaal vast te leggen op nieuw concept van Stichting Wateropleidingen, de `Kenniskaart`. Een prima initiatief, afkomstig uit de koker van Peter Hoedemakers en het team HRM, dat bedoeld is om de achterblijvers niet met de gebakken peren te laten zitten. Lees verder

Nieuwe cursus: Praktijkdag Hygiënisch werken

Tijdens de Praktijkdag Hygiënisch werken in de distributie wordt de recent aangepaste hygiënecode Drinkwater van KWR behandeld. In de ochtend wordt de theorie behandeld. In de middag gaan de deelnemers vooral zelf aan de slag. U demonstreert uw vaardigheid in hygiënisch werken door op een praktijklocatie een appendage in te bouwen, een standpijp te plaatsen en vervolgens te demonteren. Daarnaast werkt u aan een case betreffende het Isoleren van een leidingsegment.

Deze cursus is afgelopen december bij Brabant water succesvol uitgevoerd. Wilt u een indruk krijgen van deze praktijkdag, bekijk dan dit filmpje Impressie Praktijkdag Hygiënisch werken!

Voor meer informatie: Evelien Meijerink (06) 12 16 0034

Afvalwaterzuivering eenden op rand van Nabezinkbassin

Grootschalige herziening opleidingen Afvalwaterzuivering

Vanaf september 2013 gaan de afvalwaterzuiveringsopleidingen TAZ, UTAZ, HTAZen N&P verwijdering in een herziene vorm van start. Naast herziene versies van het lesmateriaal, zullen de docenten tijdens de lessen ook meer gebruik maken van activerende werkvormen en gaat de Digitale Wateropleidingen (DWO) een nog belangrijke rol in de opleidingen spelen. Op de DWO komen per les relevante filmpjes, afbeeldingen en artikelen en is er ruimte voor het uitwisselen van praktijkervaringen en voor discussie. Lees verder

Drinkwater aanleggen van een leiding

Start tweede groep Basisopleiding Drinkwaterdistributie

Bent u opzichter, monteur of werkvoorbereider en wilt u graag deelnemen aan de Basisopleiding Drinkwaterdistributie, meld u dan nu via onze website aan.

Bij deze opleiding ligt de nadruk op de technische kant van het ontwerp, de aanleg en het onderhoud en beheer van het distributienet. U leert deze kennis toe te passen in complexe situaties.

Bij voldoende deelnemers start er in september een tweede groep!
Ook voor de Basisopleiding Drinkwaterproductie kunt u zich nog aanmelden.

Voor meer informatie: Daniëlle Langendijk (06) 12 16 0350

Wereldwijd werken

Werkt u ook Wereldwijd?

Wat werkt er wel en niet in Indonesië? Hoe gaat u te werk? Hoe gaat u om met verantwoordelijkheden? Deze vragen zijn in de 2-daagse cursus Wereldwijd werkenbehandeld. Een enthousiaste groep cursisten van waterschappen, drinkwaterbedrijven en laboratoria namen afgelopen mei deel aan deze cursus.  
Esther Janssen (Culture-Inc.) hield de cursisten een spiegel voor, hoe Nederlanders communiceren en hoe dit over kan komen bij anderen. Daarnaast waren er praktijkverhalen van Harry Tolkamp van Waterschap Roer en Overmaas over zijn ervaringen in Turkije en Roemenië. Siemen Veenstra van Vitens vertelde over zijn ervaringen bij een EU-project in Malawi. Lees verder

Jaarverslag 2012

Jaarverslag 2012

Wilt u ook graag weten waar Wateropleidingen zich in 2012 mee bezig heeft gehouden? Dan is het lezen van ons jaarverslag zeker de moeite waard. In het verslag blikken wij o.a. terug op: de nieuwe initiatieven, relatiebeheer, de Digitale Wateropleidingen, internationale activiteiten en de ontwikkelingen in de organisatie.

Wij wensen u veel leesplezier! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen (030) 60 69 400 of info@wateropleidingen.nl.

Logo Waternetwerk

Kennismakingslidmaatschap van Waternetwerk

Waternetwerk biedt cursisten van Wateropleidingen een kosteloos kennismakingslidmaatschap gedurende een kalenderjaar aan. Cursisten die een opleiding met open inschrijving (traject 5-20 dagen) of een cursus met open inschrijving (duur 2-4 dagen) volgen, komen voor dit lidmaatschap in aanmerking. Lees verder

Cursuskalender

Voor het totale cursusaanbod kunt op onze website terecht.

Zomergroet team Wateropleidingen

Zomergroet

Informatie