Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
NIEUWEGEIN 26-05-2021 09-06-2021 1.275,00 Direct inschrijven

Doel

Samenwerken in contracten is een bijzondere vorm van samenwerken. De formele afspraken en structuur van samenwerken staan doorgaans op papier en zijn juridisch proof. Het zijn natuurlijk de mensen die het doen. De grootste uitdaging ligt in het vasthouden van het goede contact om tot ieders gewenst resultaat te komen.

In dit atelier gaan Waterschappen en marktpartijen samen succesvolle contacten aan door uit te zoeken welke belangen, verwachtingen, speelruimten, verschillen en overeenkomsten er zijn. Per bijeenkomst komt een thema aan bod zoals de organisatie, het projectteam en jijzelf. We bieden je diverse handvatten om elkaars intenties te ontdekken, elkaar te waarderen en vertrouwen te geven om daarna samen met trots te kunnen zeggen: “dit is ons project”.

Inhoud

De volgende thema’s komen aan bod:

  • belangen en verwachtingen in privaat en publiek domein;
  • analyse praktijksituaties: waar gaat het mis en waarom;
  • drijfveren en communiceren, “het” bespreekbaar maken;
  • dynamiek in projectteam en je eigen rol hierin;
  • co-creatie en/of escalatie;
  • vlot trekken van vastzittende projecten;
  • positieve denkhouding en handelingsperspectief.

Vorm

Het atelier is de werkplaats waar creatieve oplossingen opborrelen, waar alles kan en mag en waar volop wordt geëxperimenteerd. Je experimenteert met situaties waar jouw praktijkcases centraal staan. Denk aan jouw ervaringen met  overschrijding van kosten, tijd of wijzigingen gedurende het traject of fouten in aanleg etc.. Je kruipt in elkaars rol, handelt vanuit het gemeenschappelijke belang en evalueert met elkaar.  Aan het eind heb jij een gevulde  gereedschapskist met interventies om succesvolle contacten te onderhouden.

Bijzonderheden

De groep bestaat voor de helft uit waterschappers en de andere helft uit marktpartijen.

De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier vind je meer informatie over maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Contract- en projectmanagers van waterschappen en marktpartijen

Instapniveau

hbo

Kennis van en ervaring met contractvormen is vereist. Een intake maakt deel uit van het atelier.

Variant

Dag cursus

Duur

3 dagdelen

Maximaal aantal deelnemers

16

Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
NIEUWEGEIN 26-05-2021 09-06-2021 1.275,00 Direct inschrijven

Voorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze cursus reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Verslag eerste uitvoering

We hebben positieve reacties gehad na de eerste uitvoering van het Atelier succesvolle cont(r)acten in december 2018. Op onze website vind je een verslag van de uitgebreide evaluatie.

Veendorp_Marco_webkl

Dit atelier vergroot je inzicht in succesvolle samenwerkingen!

Marco Veendorp
Senior Adviseur Waterveiligheid (Arcadis)

Herken je dit...?

"Ondanks jouw goede voorbereiding en inzet, verloopt de uitvoering van het contract niet alles even soepel. Voordat je het weet heb je te maken met vertraging, meerkosten, besluiteloosheid, beschadigde relaties, tegenwerking, verwijten en impasse. Je vraagt je af: “komt het ooit goed met die andere partij?”. En bij de andere projectpartners denken ze waarschijnlijk hetzelfde over jou.

dan is het Atelier Succesvolle contra(c)ten een goede keus!"