Arbo-opleidingen gericht op de watersector


Sinds 2010 verzorgt Wateropleidingen Arbo-opleidingen en cursussen. Dit aanbod is ontwikkeld op verzoek van de waterschappen om uitvoering te geven aan de arbocatalogus. Alle titels zijn afgestemd op de werkzaamheden van medewerkers van waterschappen.

arbo

Meer dan 2700 deelnemers zijn er inmiddels door Wateropleidingen getraind op veiligheid. Met name de VCA-opleidingen en cursus Veilig werken langs de weg worden veel afgenomen. Alle titels uit het vakgebied Arbo verzorgen wij incompany bij de opdrachtgever. Het ene waterschap kiest ervoor om deze incidenteel af te nemen, maar we hebben ook langdurige samenwerkingsverbanden met waterschappen waarin we hen ontzorgen in de uitvoer van de Arbo-opleidingen. Dit doen we onder meer sinds 2014 voor Hoogheemraadschap van Rijnland.

“Hoogheemraadschap Rijnland organiseert sinds 2014 zelf het onderwijs voor onze achthonderd medewerkers. De Aquademie kwam voort uit de wens om opleiding en ontwikkeling centraal te regelen. Met Wateropleidingen hebben wij een groot contract afgesloten. Het begon met de wettelijk verplichte veiligheidscursussen, maar inmiddels gaat het om het complete pakket aan water- en techniekopleidingen. De opleidingen uit het aanbod van Wateropleidingen worden aangepast aan onze persoonlijke wensen. Alle cursussen worden klassikaal gegeven in onze eigen gebouw, door docenten van Wateropleidingen. Daarnaast hebben de medewerkers toegang tot een online leeromgeving. Daar kunnen zij zich inschrijven voor de opleidingen en cursussen en wordt geregistreerd welke opleidingen en cursussen zij hebben gevolgd. De kwaliteit van het opleidingsaanbod is hoog, zonder meer. Wateropleidingen slaagt er altijd in om goede vakmensen voor de klas te zetten.”
John Martens – Rijnland Aquademie

Meer weten?
Ons doel is inspelen op de behoefte van de klant. Wateropleidingen maakt zich hard voor een volledig traject van A tot Z waarbij de wensen van de klant centraal staan. We ontzorgen onze opdrachtgevers op het gebied van Arbo. Wil je meer weten over ons aanbod in het vakgebied Arbo? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om deze opleidingen incompany af te nemen? Neem dan contact op met Hanna Langerak.