Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 05-10-2023 28-03-2024 6.240,00 Direct inschrijven

Doel

Het drinkwaterbedrijf levert 24/7 kraanwater tegen een lage prijs. Om de kwaliteit te waarborgen, dienen betrokkenen bij het distributieproces te beschikken over basiskennis van het drinkwaterbedrijf en watervoorziening.

Deze opleiding geeft je een totaaloverzicht van de processen binnen de drinkwaterdistributie. De nadruk ligt op de technische kant van het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en beheer van het distributienet. Met inbegrip van de basiskennis over vloeistofmechanica en de samenstelling van water. Je leert de technische kennis toepassen in complexe situaties. Actuele onderwerpen komen ook aan bod zoals inspectietechnieken drinkwaterleidingen en continue monitoring van de drinkwaterkwaliteit.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules:

  1. Het drinkwaterbedrijf (9 dagdelen):
    Positie en organisatie van het drinkwaterbedrijf, nieuwe ontwikkelingen, vraag en aanbod, kosten, leveringszekerheid en onderhoud, wetgeving.
  2. Water als grondstof (14 dagdelen):
    Het gedrag van water, de samenstelling van water (chemie en microbiologie) en vloeistofmechanica (berekeningen).
  3. Het distributieproces (16 dagdelen):
    Het ontwerpproces, de aanleg, veiligheid & hygiëne, procesvoering, registratie & controle en onderhoud.

Vorm

In fysieke en digitale lessen wordt de theorie toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Op de Digitale Wateropleidingen vind je individuele online leeractiviteiten en maak je voorbereidende opdrachten. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je op zoek te gaat naar informatie binnen je eigen bedrijf. In de lessen komen dan de verschillen tussen de bedrijven aan de orde. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

Programma

Deze opleiding bestaat uit 17 fysieke bijeenkomsten, 2 digitale lessen en 3 individuele online leeractiviteiten. In het lesrooster zie je hoe de lessen per dagdeel verdeeld zijn.

Lesrooster Basisopleiding Drinkwaterdistributie 5-10-2023 (pdf, 345 kB)

Bijzonderheden

Deelnemers met een technisch mbo-diploma zijn direct toelaatbaar. Geïnteresseerden die niet aan het vereiste middelbaar niveau voldoen, volgen eerst de training Opfrissen van de basisvaardigheden.

Is het lang geleden dat je een technisch mbo-diploma hebt gehaald? Of twijfel je over je basisvaardigheden wiskunde, scheikunde of natuurkunde? Ook dan raden we je aan om eerst de training Opfrissen van de basisvaardigheden te volgen.

Als je extra ondersteuning wilt bij het behandelen van de lesstof, dan kun je studiebegeleiding aanvragen.

De modules 1 en 2 zijn identiek aan de modules 1 en 2 van de Basisopleiding drinkwaterproductie.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Opzichters, monteurs, inspecteurs, werkvoorbereiders, technisch medewerkers

Instapniveau

mbo

Variant

Dag opleiding

Voorkennis

Deelnemers met een technisch mbo-diploma zijn direct toelaatbaar. Geïnteresseerden die niet aan het vereiste middelbaar niveau voldoen, volgen eerst eerst de training Opfrissen van de basisvaardigheden.

Zelfstudie

5 uur per bijeenkomst

Duur

39 dagdelen

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Examen

De opleiding bevat drie modules die je elk afsluit met een individuele opdracht of een tentamen.


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 05-10-2023 28-03-2024 6.240,00 Direct inschrijven

Neem een optie

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Neem dan hier een optie om deel te nemen.

bod_nick_hoek_960x600

'Na deze opleiding weet je zeker dat je een stevig fundament hebt.'

Nick Hoek
Projectleider (PWN)

"Het lesmateriaal en digitale leeromgeving zijn duidelijk. De DWO maakt overleg met mede cursisten mogelijk, wat het leerproces vergemakkelijkt."

"Je leert hoe een waterbedrijf procesmatig in elkaar zit."