Eerder uitgevoerd

Projectleiding bij uitvoering distributie
Doel

Succesvol aanleggen en beheren van het leidingnet vragen om een goede afstemming tussen interne en externe partijen. Of het nu gaat om reguliere of complexe projecten of de aanleg van transportleidingen. De wisselwerking tussen enerzijds de beheerder en de ontwerpafdeling en anderzijds de beheerder en de aannemer/uitvoerder zijn belangrijk. Dit betekent dat naast voldoende inhoudelijke kennis ook vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, projecten uitvoeren en leiden zijn vereist.

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met een concreet project waarin je op doeltreffende wijze leiding leert geven aan het dagelijkse beheer van waterdistributie. Je leert actief te participeren in projectoverleg en kent het belang van een integrale beheer aanpak van het leidingnet. Na afloop van de opleiding begeleid je aanpassingen in het leidingnet en uitbreidingen op het leidingnet.

Inhoud

In de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • integrale aanpak beheer leidingnet en assetmanagement
  • projectmatig werken, projectmanagement en registratie
  • communiceren, samenwerken, leiding geven
  • aanbesteden, bestek, gunning, contracten
  • juridische aspecten, eisen voor de aanleg van leidingen (NEN 3650 - serie), vergunningen
  • voorbereiding en begeleiding van de aanleg
  • monitoring en waterkwaliteit
  • hygiënisch werken, Arbo, veiligheid en milieu
  • budgetbewaking

Vorm

Je werkt samen met een collega aan een praktijkproject en wordt begeleid door een ervaren docent. Alle fasen van een project loop je samen door en je koppelt terug aan de opdrachtgever. Je oefent met allerlei situaties en ontwikkelt daarmee jouw vaardigheden. Voor dit project moet je tussen de lessen door op zoek naar informatie binnen je eigen bedrijf. Voor deelnemers met een buitenfunctie is het handig dat je hiervoor een dag in de week op kantoor bent. Tot slot maak je ook individuele opdrachten die in een portfolio terecht komen.

Bijzonderheden

Na inschrijving voor deze opleiding volgt een schriftelijke intake. Doel van de intake is beoordelen of jouw vooropleiding en/of werkervaring aansluit bij deze opleiding. Ook krijg je een passend studieadvies, zodat je goed voorbereid aan de opleiding begint. Docenten sluiten hun lessen zo goed mogelijk aan op basis van informatie uit de intakes.

Voor de opleiding is het noodzakelijk dat je enige kennis hebt van Word, Excel en PowerPoint. Heb je deze kennis niet, dan adviseren wij om voor aanvang van de opleidingen deze via online training te volgen.

Incompany

Deze opleiding verzorgen we alleen incompany op aanvraag van organisaties. Wil je deze opleiding organiseren voor medewerkers? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Voorbereiders, uitvoerders, beheerders, opzichters en projectleiders

Instapniveau

mbo

Watertechnische kennis is vereist (Basisopleiding drinkwaterdistributie of uitvoerder water).

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

5 tot 10 uur per bijeenkomst

Coordinator

Examen

Individuele opdrachten

Groepsopdracht met eindpresentatieIncompany aanvragen

Wil je deze opleiding organiseren voor medewerkers? Neem dan contact met ons op.