Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
NIEUWEGEIN 14-03-2023 14-03-2023 805,00 Direct inschrijven

Doel

Je bent een (water) professional, een vakspecialist met veel kennis, ervaring en know-how. Vanuit je professionaliteit op een vakgebied ben je benaderd docent te worden.

Deze training geeft je handvatten bij de voorbereiding en uitvoering van opleidingen, cursussen en trainingen. Je krijgt inzicht in leerdoelen en leerstijlen en je weet hoe je omgaat met diversiteit binnen een groep. Na het volgen van de training kan je leerdoelen formuleren, een lesopzet maken, geschikte werkvormen kiezen en cursisten motiveren.

Inhoud

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • voorbereiding;
  • leerstijlen;
  • formulering leerdoelen;
  • analyse beginsituatie;
  • selecteren en ordenen van de inhoud;
  • uitvoeren van mini-les;
  • gebruik van hulpmiddelen;
  • stellen en beantwoorden van vragen;
  • motiveren van cursisten.

Vorm

De theorie wordt behandeld aan de hand van praktijksituaties die je zelf inbrengt. Tijdens de training verzorg je een mini-les. De trainer en mede-cursisten geven hun feedback op de mini-les en wat je ontwikkelpunten en sterke punten zijn.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Waterprofessionals die een cursus of opleiding gaan verzorgen

Instapniveau

divers

Variant

Dag cursus

Zelfstudie

2 uur

Duur

1 bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

8

Coordinator


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
NIEUWEGEIN 14-03-2023 14-03-2023 805,00 Direct inschrijven

Neem een optie

Wil je alvast een plaats voor deze cursus reserveren? Neem dan hier een optie om deel te nemen.

In de training hebben we nagedacht over hoe je een les goed opbouwt. Hoe je inspeelt op de achtergrond van de cursisten en welke werkvormen je in kunt zetten om mensen te blijven boeien en effectief onderwijs te geven. De sfeer was open en er was veel ruimte om vragen te stellen en te oefenen. Hier kan ik wat mee!

"Ik ben zeer tevreden over de inhoud en diepgang van de training. Het heeft me geholpen om een cursus beter op te bouwen. Ook leer je hoe je werkvormen kunt inzetten voor een speels effect om cursisten beter te betrekken. het was erg fijn om samen met andere cursisten deze dag door te maken. Door de verschillende inzichten is er onderling veel gesproken over de invulling en opzet van cursussen en zijn en veel leermomenten geweest onder elkaar"
- Henri van den Akker (Directeur bij Van den Akker Cleaning & Inspection Services)