Doel

De aandacht voor microverontreinigingen in afvalwater neemt toe. Daarnaast speelt hergebruik van afvalwater binnen de circulaire economie een steeds belangrijkere rol. Conventionele afvalwaterzuiveringsinstallaties zijn niet ontworpen voor deze uitdagingen. Nieuwe systeemkeuzes en nieuwe zuiveringstechnieken zijn daarom noodzakelijk.

Deze cursus gaat in op de uitdagingen nu en in de toekomst waar de zuivering voor staat, behandelt nieuwe zuiveringstechnieken op hoofdlijnen, bespreekt afwegingen en keuzes met een doorkijk naar implementatie in bestaande bedrijfsvoering. Na deze cursus heb je kennis over de verschillende technieken en weet je welke informatie je nodig hebt om een gegronde systeemkeuze te maken.

Inhoud

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Introductie microverontreinigingen & hergebruik water.
  • Ambities en Uitdagingen voor de afvalwatersector 2050.
  • Overzicht te gebruiken technieken: coagulatie/flocculatie, vormen van filtratie, ionenwisseling, ozonisatie en geavanceerde oxidatie, actief kool.
  • Systeemkeuze: scenario’s, afwegingen, kosten.
  • Inpassen bedrijfsvoering, inbreng bij bestuur.

Vorm

Deze twee daagse cursus inclusief een avondprogramma vindt fysiek plaats op locatie. 48 uur ga je intensief aan de slag met de problematiek en innovatieve oplossingen in de praktijk. Je neemt je eigen case mee om de nieuwe kennis toe te passen. Tijdens het programma is voldoende tijd om ervaringen met collega’s van andere bedrijven uit te wisselen.

Bijzonderheden

Cursusprijs is inclusief overnachting.

Deze cursus richt zich met name op managers en beleidsmedewerkers die de keuzes voor de toekomst bepalen. Voor technologen bieden we de cursus Highlights fysisch-chemische zuiveringstechnieken en voor operators bieden we de cursus Bedrijfsvoering van actief kool- en ozoninstallaties.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Beleidsmedewerkers, management, teamleiders

Instapniveau

hbo/wo

Variant

Dag cursus

Duur

2 bijeenkomsten

Coordinator