Harry Berkouwer Docent van het Jaar 2021/2022!

29 juni 2022

Op de Docentendag van Wateropleidingen op 28 juni is Harry Berkouwer verkozen tot Docent van het Jaar 2021/2022. Ieder cursusjaar benoemt Wateropleidingen de Docent van het Jaar op basis van de evaluaties van deelnemers. Dit jaar scoorde Harry Berkouwer, Peilbeheerder bij Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, het hoogst met een 4,6 (schaal 1 t/m 5) gemiddeld.

Harry Berkouwer DvhJ 2122

Harry Berkouwer is een gepassioneerde docent. Met een groot hart voor water en mensen. En in het bijzonder voor waterbewustzijn. Hij heeft er zijn missie van gemaakt om het waterbewustzijn van de mensen te vergroten. Harry is in 2016 gestart met lesgeven bij Wateropleidingen en verzorgt onder meer de opleiding Toezicht en handhaving – water, cursus Peilbeheer en de Masterclass Droogtestress. Daarnaast is hij regelmatig betrokken bij de ontwikkeling en uitvoer van maatwerkprojecten, zoals een nascholingsdag voor vmbo-docenten. Deelnemers roemen Harry om zijn enthousiasme, praktijkkennis en duidelijke uitleg.

“Docent van het Jaar, voor mij een complete verrassing. Daar werd ik wel even stil van! Wil alle deelnemers bedanken voor dit prachtige resultaat. Ik beleef ontzettend veel plezier in het overdragen van kennis op een tastbare en beeldende manier. Het is genieten om samen met de deelnemers kennis en vaardigheden te ontwikkelen in de vele prachtige ambachten van ons boeiende en dynamische waterbeheer.”
- Harry Berkouwer

Docenten van Wateropleidingen
Wateropleidingen kan niet zonder docenten. Onze docenten zijn echte vakspecialisten uit de watersector. Ze zijn onder meer werkzaam bij waterschappen, drinkwaterbedrijven, universiteiten, advies- & ingenieursbureaus, onderzoekinstituten en gemeenten. Hierdoor kunnen zij hun kennis en ervaring delen, theorie toelichten met praktijkvoorbeelden en spreken zij de taal van de praktijk. In de beoordelingen van deelnemers scoren docenten steevast goed. Het afgelopen cursusjaar zijn 206 docenten door 2026 deelnemers beoordeeld, met een gemiddelde score van 4,3 (schaal 1-5).