Klimaatadaptatie landelijk gebied provincie Groningen


‘De beleidsmedewerkers de nieuwste klimaatontwikkelingen meegeven én inspireren om met klimaatadaptatie aan de slag te gaan’. Met deze vraag kwam de provincie Groningen bij Wateropleidingen op zoek naar een passende cursus. Na een intensieve voorbereiding resulteerde dit gisteren in de eerste cursusdag van de tweedaagse maatwerkcursus Klimaatadaptatie landelijk gebied, specifiek toegespitst op de situatie in de provincie Groningen.

groningen-klimaat

Onder deskundige begeleiding van Alphons van Winden van Bureau Stroming kregen de deelnemers een gevarieerd programma van inspirerende sprekers en actuele onderwerpen. Een belangrijk onderwerp tijdens deze dag zijn de nieuwe klimaatscenario’s van het KNMI voor 2050 en 2100. Wat houden deze nieuwe klimaatscenario’s in? En wat betekent dit voor de toekomst van het werkgebied van de provincie Groningen? Dit en nog vele andere vragen hebben we gister samen met de deelnemers behandeld.

Op 30 november staat de afsluitende lesdag op het programma. Tijdens deze dag gaan de deelnemers met de behandelde onderwerpen van dag 1 aan de slag om dit toe te passen op een deelgebied van de provincie en krijgen ze handvaten om dit aan het bestuur te presenteren. Ter afsluiting van de cursus presenteren de deelnemers hun uitkomsten aan elkaar en gaan we het gesprek aan over de gekozen maatregelen.

Speelt er binnen jouw organisatie een soortgelijke vraag en ben je benieuwd wat Wateropleidingen hierin kan betekenen? Neem dan contact op met Hanna Langerak of Kevin Michies en we bespreken graag de mogelijkheden.