Doel

Het beoordelen van kunstwerken is met de komst van het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium veranderd. In deze cursus leer je zelf met behulp van Riskeer een eenvoudig en gangbaar kunstwerk te beoordelen. Je weet hoe Riskeer werkt en waar de benodigde knoppen zitten. Na deze cursus ben je klaar om in je eigen werkpraktijk te starten met de beoordeling van kunstwerken.

Inhoud

Na afloop van de cursus kun je:

  • de belangrijkste parameters per faalmechanisme benoemen en uitleggen hoe deze worden bepaald
  • per faalmechanisme uitleggen hoe de eenvoudige en de gedetailleerde toets eruit zien en uitleggen wanneer je naar de toets op maat gaat
  • uitleggen hoe de beoordeling van waterkerende kunstwerken wordt uitgevoerd voor de faalmechanismen Hoogte (HTKW), Betrouwbaarheid Sluiting (BSKW), Piping Kunstwerken (PKW) en Sterkte & stabiliteit Puntconstructies (STKWp)
  • met Riskeer een beoordeling van een waterkerend kunstwerk uitvoeren

Vorm

Klassikale cursus. Deelnemers oefenen met de software en cases.

Incompany

Deze cursus organiseren wij op aanvraag. Als je deze voor meerdere collega's binnen je organisatie wilt organiseren, dan kun je een incompany aanvragen via dit formulier. Als je individueel wilt deelnemen dan kun je je voorlopig inschrijven. Bij voldoende animo plannen we de cursus.


Doelgroep

Beoordelaars en ontwerpers van water

Instapniveau

hbo

hbo of mbo-opleidingsniveau met meerdere jaren ervaring met beoordelen

Variant

Dag cursus

Voorkennis

De cursus Basiskennis WBI en de Nieuwe Normering

Zelfstudie

6 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Vaardigheden

Creatieve oplossingen bedenkenData Analyse


Voorlopig inschrijven

Wil je deelnemen aan deze cursus? Schrijf je dan voorlopig in. Bij voldoende animo plannen we een nieuwe uitvoering. Zodra deze gepland is, krijg je een uitnodiging om je definitief in te schrijven.

Downloads

pdfLesrooster Kunstwerken websiteDownload