Opleiding Dijktechniek afgerond - tijd voor een feestje

1 februari 2017

Gisteren was het dan zover. De eerste groep geslaagde cursisten voor de nieuwe opleiding Dijktechniek ontvingen een DIJK van een diploma. Tijd voor een feestje.

Een jaar lang zijn deze cursisten klaargestoomd voor de grote dijkversterkingsopgave van ons land. Een pittige opleiding dus.

De voorzitter van de Raad van Advies, dijkgraaf Hetty Klavers, sprak haar bewondering uit naar de cursisten. Aan Hetty de eer om de diploma’s uit te reiken. Dat deed ze vol trots.

De laatste cursusdag werd afgesloten met een bezoek aan het informatiecentrum Dijkverbetering Hagestein-Opheusden. Daar kregen cursisten van Koen van Gerven en Basten Heeg (Waterschap Rivierenland) uitleg over het project en een rondleiding.

De geslaagden kregen uit handen van Agnes Maenhout het boek Grondslagen Hoogwaterbescherming mee. Een bijzonder boek, geschreven door het projectteam van Expertise Netwerk Waterveiligheid (ENW), dat in beperkte oplage gedrukt is.

We zijn enorm trots op deze eerste groep die met succes deze nieuwe opleiding hebben afgerond. We wensen hen allemaal heel veel succes en nogmaals: gefeliciteerd met jullie dik verdiende diploma!

De tweede groep cursisten aan de opleiding Dijktechniek is volop bezig. Deze groep rondt de opleiding in juni af. Is de opleiding Dijktechniek ook iets voor jou? In september dit jaar, starten we opnieuw. Meer informatie en inschrijven vind je op de website.