Cursus

Highlights fysisch-chemische zuiveringstechniekenCursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 08-03-2022 15-03-2022 1.225,00 Direct inschrijven

Doel

Verwijdering van microverontreinigingen staat volop in de belangstelling. Daarnaast wordt er zowel bij industriële zuiveringen als bij communale zuiveringen steeds vaker gekeken naar mogelijkheden voor hergebruik van het gezuiverde water. Hierdoor worden fysisch-chemische technieken steeds vaker toegepast voor het zuiveren van afvalwater.

Na het volgen van deze cursus ken je de verschillende fysisch-chemische technieken, de voor- en nadelen en de meeste voorkomende problemen waar je rekening mee moet houden. Ook al is het vakgebied in ontwikkeling, de ervaring vanuit de drinkwatersector leer je toepassen op jouw eigen situatie. Na deze cursus heb je kennis van de technieken, een overzicht van de laatste ontwikkelingen en een uitbreiding van je netwerk.

Inhoud

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Microverontreinigingen en waterhergebruik
  • Fysische en chemische principes
  • Zuiveringstechnieken op hoofdlijnen
  • Voor en nadelen per techniek
  • Ervaringen vanuit de drinkwatersector en buitenland
  • Laatste stand van ontwikkelingen

Vorm

De theorie wordt toegelicht met praktijkvoorbeelden. De docenten laten je vooral reeds geïmplementeerde innovaties zien. De tweede dag wordt afgesloten met een excursie op locatie waarbij één van de technieken in meer detail bekeken wordt.

Bijzonderheden

Wil je meer verdiepen in de technieken, de implementatie en de bedrijfsvoering? Op dit moment is het opleidingstraject voor technologen nog in ontwikkeling. Vanuit deze cursus kun je doorstromen naar dit traject. Meer informatie volgt binnenkort.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Procestechnologen, waterketentechnologen

Instapniveau

mbo/hbo

Variant

Dag cursus

Duur

2 bijeenkomsten

Maximaal aantal deelnemers

16

Coordinator


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 08-03-2022 15-03-2022 1.225,00 Direct inschrijven

Voorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze cursus reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.