Doel

Je bent een vakspecialist en je geeft met regelmaat les als parttime docent. Je wilt graag meer interactie met jouw cursisten voor een beter leerresultaat en een afwisselende les.


Het gebruik van verschillende werkvormen tijdens een les is de manier om meer interactie te krijgen. Open vragen stellen is de meest bekende werkvorm, maar je kunt ook denken aan een quiz, stellingenspel of het uitwerken van een casus in subgroepjes.


Tijdens deze training gaan we aan de slag om voor jouw les de juiste werkvorm te zoeken en we proberen deze gelijk uit. We geven daarbij aandacht aan reflectie op het gebruik van een werkvorm, de motivatie van de cursist en aansluiting bij een bepaalde leerstijl. Met deze ervaringen laat je je lessen zo goed mogelijk aansluiten op de mogelijkheden van cursisten, zodat je hen effectiever laat leren en jouw les interactiever wordt.

Inhoud

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

•    overzicht van werkvormen;
•    Werkvormen: leerdoelen en leerstijlen
•    beïnvloeden van motivatie door middel van werkvormen

Vorm

Ter voorbereiding op deze cursus ontvang je een opdracht over jouw eigen les. Tijdens de cursus gebruiken we deze opdracht als basis voor de theorie over werkvormen. Verder is er gelegenheid om te oefenen met het voorbereiden en uitvoeren van een nieuwe werkvorm van jouw eigen les.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Ervaren docenten

Instapniveau

divers

Ervaring in lesgeven vereist

Variant

Dag cursus

Zelfstudie

2 uur

Duur

1 bijeenkomst

Coordinator"praktische toepasbaarheid in een veilige omgeving / theorie aan de hand van oefeningen leren ervaren."