Doel

Je bent waterprofessional en hebt al een aantal jaar ervaring als parttime docent en je wilt verschillende werkvormen toepassen. Een werkvorm is een methode van kennisoverdracht. Voorbeelden van werkvormen zijn: een onderwijsleergesprek, groepswerk, ervaring voor de groep of buzzen.

Tijdens deze training probeer je verschillende werkvormen uit. We geven daarbij aandacht aan reflectie op het gebruik van een werkvorm, de motivatie van de cursist en zijn of haar voorkeur voor een bepaalde leerstijl. Je krijgt inzicht in hoe je met je doceerstijl cursisten beïnvloedt. Met deze ervaringen laat je je lessen zo goed mogelijk aansluiten op de mogelijkheden van cursisten, waarmee je hun leerrendement positief beïnvloed.

Inhoud

In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • omgaan met demotivatie en weerstand;
  • werken met verschillende werkvormen;
  • omgaan met verschillende leerstijlen van cursisten;
  • je doceerstijl en de invloed daarvan op cursisten.

Vorm

Via de digitale leeromgeving krijg je een voorbereidende opdracht, waarmee je maximaal rendement uit de training kunt halen voor jezelf. De docent licht de theorie toe aan de hand van praktijksituaties die je zelf kunt inbrengen. Er is veel ruimte om het geleerde direct te oefenen.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Ervaren docenten

Instapniveau

divers

Ervaring in lesgeven vereist

Variant

Dag cursus

Zelfstudie

2 uur

Duur

1 bijeenkomst

CoordinatorNeem een optie

Wil je alvast een plaats voor deze cursus reserveren? Neem dan alvast een optie om deel te nemen.

"praktische toepasbaarheid in een veilige omgeving / theorie aan de hand van oefeningen leren ervaren."