Eerder uitgevoerd

Winning en zuivering in de praktijk
Doel

Het winnen en zuiveren tot betrouwbaar drinkwater vraagt om de inzet van materialen, technieken en harde werkers die het werk uitvoeren. Als onderhoudsmedewerker van een drinkwaterbedrijf ben je een belangrijke schakel in de productie van drinkwater. Iedere schakel deelt in de grote verantwoordelijkheid; schoon drinkwater voor alle Nederlanders.

Ben jij benieuwd naar de werking van het complete zuiveringsproces? Wil jij weten welke ontwikkelmogelijkheden er voor jou zijn? Als je werkt aan het onderhoud van de installaties, richt je je vaak op specifieke taken. In deze cursus staat juist het complete proces centraal.

Je leert de zuiveringsstappen kennen, begrijpt waarom deze worden toegepast, wat daarbij gebeurt en de noodzaak van jouw onderhoudswerkzaamheden hierin. Je begrijpt de samenhang tussen de processen en kan de werking uitleggen. De docent geeft je op meerdere productielocaties inzicht in het hele proces van het winnen tot het zuiveren van betrouwbaar drinkwater. Na het volgen van de cursus kun je de verschillende onderhoudsactiviteiten in het gehele zuiveringsproces plaatsen.

Inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • winning grond- en oppervlaktewater
  • beluchten en spoelen
  • filtratietechnieken
  • ontharding
  • desinfectie en oxidatie
  • vlokvorming en verwijdering
  • geavanceerde oxidatieprocessen

Vorm

De cursus is een combinatie van theorie en praktijk. Je bezoekt installaties op productielocaties en leert ter plekke hoe het werkt. Zo leer je in èn van de praktijk.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Onderhoudsmedewerkers, monteurs, technisch medewerkers

Instapniveau

vmbo/mbo

Variant

Dag cursus

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je een incompany aanvragen voor deze cursus? Neem dan contact met ons op.