Doel

Het oplopen van een infectieziekte kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid. De kans op besmetting neemt toe als je veel in het veld bent, door hoog gras en struiken loopt. Ook neemt de kans op besmetting toe als je in aanraking komt met dode dieren of ontlasting. Het voorkomen en snel herkennen van symptomen en signalen is cruciaal om de gevolgen van een infectieziekte zo veel mogelijk te beperken.

In deze cursus leer je hoe en waarmee je geïnfecteerd kunt raken maar vooral hoe je een infectie kunt voorkomen. Je leert situaties in het veld herkennen die de kans op een besmetting vergroten. Heb je dan toch een infectie opgelopen is het belangrijk dat je symptomen tijdig herkent en vooral niet een ander besmet. Na het volgen van deze cursus ben jij goed voorbereid op het veldwerk. Ook voor leidinggevenden is deze cursus interessant, op welke maatregelen kun je jouw werknemers wijzen. En je leert tijdig signalen en symptomen van een besmetting te herkennen bij je medewerkers.

Inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • bronnen van een infectieziekte, biologische agentia, schimmels, virussen, bacteriën en parasieten;
  • besmettingsroutes;
  • herkennen van signalen en symptomen na een besmetting;
  • preventieve maatregelen voor de meest voorkomende infectieziekten.

Vorm

De theorie lichten we toe aan de hand van praktijkvoorbeelden en de website van RIVM. Op basis van beeldmateriaal leer je welke voorzorgsmaatregelen effect hebben.

Incompany

Deze cursus verzorgen we alleen incompany op aanvraag van organisaties. Wil je deze cursus organiseren voor medewerkers? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Veldmedewerkers, onderhoudsmedewerkers en hun leidinggevenden

Instapniveau

divers

Duur

1 bijeenkomst

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je deze cursus incompany organiseren? Neem dan contact met ons op.

fedor_gassner

"De cursus leert je waar infectieziekten vandaan komen, maar vooral hoe je ze kunt voorkomen"

Fedor Gassner