Doel

Waterschappen maken in hun bedrijfsvoering gebruik van kunstwerken als gemalen, persleidingen, pompstations en zuiveringsinstallaties. Om deze optimaal te beheren kiezen organisaties ervoor assetmanagement toe te passen. Een actueel overzicht van de conditie van assets is van groot belang om de onderhoudsinspanning en levensduur te bepalen.

Deze opleiding leert je om conform NEN 2767 een onderhoudsinspectie uit te voeren om de conditie van kunstwerken te bepalen. Je leert hoe je conditiescores toekent en hoe je eventuele gebreken kunt herkennen. Ook leer je gebruik te maken van inspectiesoftware om jouw bevindingen vanuit het veld digitaal te rapporteren.

Inhoud

In de opleiding komen deze onderwerpen aan bod:

  • Conditiemeting conform NEN 2767
  • Methodiek van decomponeren van een kunstwerk
  • Degradatie en de parameters
  • Methodiek van aggregeren
  • Bepalen van conditiescores op bouwdeelniveau
  • Rapporteren met behulp van inspectiesoftware

Vorm

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin de theorie in de ochtend wordt behandeld en diezelfde middag meteen wordt toegepast door kunstwerken in het veld te inspecteren. Na drie lesdagen worden deelnemers uitgedaagd om gedurende een maand zelfstandig of in duo’s inspecties uit te voeren. wisselen deelnemers waardevolle praktijkervaringen uit en blikken we terug. De opleiding kan worden afgesloten met een theorietoets.

Incompany

Deze opleiding verzorgen we alleen incompany op aanvraag van organisaties. De inhoud en te inspecteren kunstwerken worden afgestemd op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Medewerkers onderhoud

Instapniveau

mbo

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

2 uur per bijeenkomst

Duur

4 bijeenkomsten

Coordinator

Examen

De opleiding kan worden afgerond met een theorietoets.Incompany aanvragen

Wil je deze cursus incompany organiseren? Neem dan contact met ons op.

ik-wetterskip1

“Inspecteren volgens NEN2767 staat centraal in deze opleiding”

Douwe Schoonderwaldt
Cleverland