Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Circulaire Economie

We richten ons op het opwekken van hernieuwbare energie, terugwinnen van grondstoffen uit afvalwater en ongezuiverd drinkwater, benutten van energiewaarde van afvalwater en het nuttig toepassen van gezuiverd water.


Vakgebied circulaire economie

Circulaire economie staat in de gehele waterketen op de agenda. Voor de komende jaren zijn doelen gesteld om energie neutraal te zijn. Het opwekken van hernieuwbare energie, terugwinnen van grondstoffen, benutten van energiewaarde van afvalwater en het nuttig toepassen van gezuiverd water geven invulling aan de circulaire economie. Met de energie en grondstoffenfabriek bij de waterschappen zijn al grote stappen gemaakt. Drinkwaterbedrijven werken al lange tijd circulair door het aanbieden van kalkkorrels, ijzerwater en slib dat bij het zuiveringsproces vrij komt. Ruimte is er nog steeds voor innovatie. De waterfabriek is hiervan een voorbeeld en biedt kansen voor de toekomst.

Eerder uitgevoerd

Advies over circulaire economie

Wil je een advies over ons opleidingen en cursussen? Neem dan contact op met Ingrid Schröders of Petra Barte. Of laat je gegevens achter via dit formulier.