Drinkwater

Ons cursusaanbod sluit aan bij vragen vanuit de drinkwatersector zelf. Het is een heel breed palet dat begint bij de basis van de productie en distributie van drinkwater en dat doorloopt naar een serie specialistische cursussen en opleidingen.

Opleidingsadvies over drinkwater

Wil je een advies over onze opleidingen en cursussen? Neem dan contact op met Jörn Pilon of Rosanna Dekker. Of laat je gegevens achter via dit formulier.

Deskundige veilige leidingwaterinstallaties

legionella_installateur

Word deskundig in het onderhoud en beheer van leidingwaterinstallaties en legionellapreventie.

Het diploma Deskundige veilige leidingwaterinstallaties bestaat uit een aantal bouwstenen. De bouwstenen (opleidingen en cursussen) hebben een mbo+ niveau en kun je in willekeurige volgorde bij ons volgen. Dit opleidingstraject is erkend door Techniek Nederland. Voordat je start met de bouwstenen heb je het diploma mbo installatietechniek of hbo techniek nodig, of een diploma dat hier gelijkwaardig aan is.

Kwaliteit Instuctie Aanleg Drinkwater (KIAD)

Persoonscertificering voor iedereen die drinkwaterleidingen aanlegt of ingrepen verricht aan het drinkwaterdistributienet.

KIAD is in 2018 geïntroduceerd door de drinkwaterbedrijven en Bouwend Nederland, als vertegenwoordiger van de aannemers die deze werkzaamheden uitvoeren. Wateropleidingen verzorgt dit certificeringstraject bestaande uit een theorie- en een praktijkexamen.

kiad