Drinkwater

Ons cursusaanbod sluit aan bij vragen vanuit de drinkwatersector zelf. Het is een heel breed palet dat begint bij de basis van de productie en distributie van drinkwater en dat doorloopt naar een serie specialistische cursussen en opleidingen.

Opleidingsadvies over drinkwater

Wil je een advies over onze opleidingen en cursussen? Neem dan contact op met Jörn Pilon of Eline Keizers. Of laat je gegevens achter via dit formulier.

Controleur veilige drinkwaterinstallaties

legionella_installateur

De leerlijn voor het diploma Controleur veilige drinkwaterinstallaties bestaat uit een aantal bouwstenen. Deze kun je in principe in een willekeurige volgorde volgen, hoewel het de voorkeur heeft om te starten met de opleiding Controle van drinkwaterinstallaties. Gezamenlijk zorgen de bouwstenen ervoor dat je het diploma Controleur veilige drinkwaterinstallaties ontvangt, zodat je op deskundige wijze controles kunt uitvoeren. Als randvoorwaarde geldt dat je al in het bezit bent van een mbo-diploma Installatietechniek of een hbo-diploma Techniek. Heb je deze vooropleiding niet gevolgd, een andere vooropleiding gevolgd of veel aantoonbare praktijkervaring, neem dan contact op met Wateropleidingen zodat we kunnen bepalen of je wordt toegelaten tot de leerlijn.

Kwaliteit Instuctie Aanleg Drinkwater (KIAD)

Persoonscertificering voor iedereen die drinkwaterleidingen aanlegt of ingrepen verricht aan het drinkwaterdistributienet.

KIAD is in 2018 geïntroduceerd door de drinkwaterbedrijven en Bouwend Nederland, als vertegenwoordiger van de aannemers die deze werkzaamheden uitvoeren. Wateropleidingen verzorgt dit certificeringstraject bestaande uit een theorie- en een praktijkexamen.

kiad