Certificering

E-learning Hygiënisch Werken aan procesinstallatiesCursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
REGULIER 01-08-2021 01-08-2022 375,00 Direct inschrijven
VIA DRINKWATERBEDRIJVEN 01-08-2021 01-08-2022 150,00 Direct inschrijven

Doel

Het leveren van betrouwbaar drinkwater is een van de belangrijkste doelen van het drinkwaterbedrijf. Een besmetting in het productieproces (de zuivering) kan grote gevolgen hebben voor de betrouwbaarheid. Daarom moeten werkzaamheden aan procesinstallaties op een hygiënisch verantwoorde wijze worden verricht.

Deze e-learning module behandelt de hygiënecode Drinkwaterbereiding van KWR. Je krijgt inzicht in de mogelijke oorzaken van verontreinigingen en besmettingen. Na deze cursus ken je de uitgangspunten voor hygiënisch werken in de zuivering. Ook ken je de specifieke hygiënemaatregelen bij het uitvoeren van werkzaamheden aan zuiveringsonderdelen. Deze maatregelen hangen af van het type activiteit en van de plaats van die onderdelen in het zuiveringsproces.

Inhoud

In de e-learning module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • materialen en chemicaliën;
  • veiligheidsaspecten bij het werken met chemicaliën;
  • methoden om hygiënisch te werken;
  • effectzones en risicomatrix waterkwaliteit en bemonstering;
  • maatregelen bij calamiteiten en storingen;
  • algemene en persoonlijke hygiëne;
  • (onderdelen van) het productieproces van drinkwaterbedrijven.

Vorm

Je doorloopt de e-learning thuis of op een werkplek naar keuze. De toegang tot de e-learning module is 1 jaar geldig vanaf het moment dat je voor het eerst inlogt. De e-learning sluit je af met een tentamen. Indien je slaagt voor het tentamen ontvang je van Wateropleidingen het certificaat: ‘Hygiënisch werken aan procesinstallaties’. Conform de derde editie van de Hygiënecode drinkwater is het certificaat voor deze cursus 5 jaar geldig.

Bijzonderheden

Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met Brabant Water, Waternet, Pidpa, WML en Evides. Deelnemers die via deze drinkwaterbedrijven worden aangemeld kunnen deelnemen voor een gereduceerd tarief. Hiervoor is bij de aanmelding een bewijsstuk van het drinkwaterbedrijf nodig.

Wanneer je in aanmerking komt voor deelname tegen een gereduceerd tarief, dan schrijf je je in voor dit evenement. Vervolgens stuur je het bewijsstuk van het drinkwaterbedrijf naar info@wateropleidingen.nl. Wanneer het bewijsstuk is ontvangen en geaccepteerd, dan zul je de inloggegevens voor de e-learning ontvangen.

Voor e-learning geldt het lage btw-tarief. De prijs die wij vermelden is exclusief 9% btw.

Incompany

Het is niet mogelijk om deze training binnen je bedrijf te organiseren. E-learning Hygiënisch Werken aan procesinstallaties wordt alleen digitaal aangeboden.

Wil je meer informatie over deze training? Neem contact met ons op.


Doelgroep

technisch medewerkers, aannemers en drinkwatermonteurs productie

Instapniveau

vmbo/mbo

Variant

eLearning

Duur

2 uur

Maximaal aantal deelnemers

100

Coordinator

Modules

Tentamen EHWP


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
REGULIER 01-08-2021 01-08-2022 375,00 Direct inschrijven
VIA DRINKWATERBEDRIJVEN 01-08-2021 01-08-2022 150,00 Direct inschrijven

"Een compacte en vlotte cursus over hygiënisch werken bij drinkwater productielocaties. Door middel van e-learning leer je snel en overzichtelijk waar je op moet letten in de uitvoering van aanpassingen aan het productiesysteem. Leerzaam en duidelijk uitgelegd via foto's, filmpjes en zelfs voice-over van de tekst. Erg mooi om weer even bewust te worden gemaakt van de hygiëne risico's in ons vakgebied."

Bram Berkelmans - Projectleider bij Waternet

EHBP

‘Weten wat de risico’s zijn en hoe je ze kunt vermijden’

Theo Vermolen
Ranq