Eerder uitgevoerd

Digitale leerreis Legionella na stilstand
Doel

Drinkwaterbedrijven en het Inspectie Leefomgeving en Transport waarschuwen ons voor het gevaar van legionella als we lange tijd geen gebruik hebben gemaakt van het drinkwater uit de kraan. Ze wijzen ons op onze zorgplicht om legionellabesmetting te voorkomen, maar wat is de zorgplicht? Is het voldoende om het water door te laten stromen bij 1 tappunt? Moeten alle tappunten doorstromen, en hoe lang? En wat te doen met de leidingen en boilers? Kortom vele vragen waar iedere eigenaar of beheerder alert op moet zijn voordat de locatie wordt geopend voor gasten en werknemers. Je bent immers als eigenaar aansprakelijk als je de kwaliteit van het drinkwater niet op orde hebt.

In deze digitale leerreis leer je wat legionella is, onder welke omstandigheden het ontstaat, hoe het zich verspreidt, wat het veroorzaakt en wat je moet doen om het te voorkomen.

Inhoud

  • basiskennis legionella;
  • verspreiding en effect op gezondheid;
  • wettelijk kader en aansprakelijkheid;
  • eigen installatie op orde voor opening locatie;
  • te nemen maatregelen;
  • werkbladen WB 1.4G Beheer leidingwaterinstallaties en WB 2.4 Ingebruikstelling, reiniging en desinfectie;
  • wat te doen bij aanwezigheid.

Vorm

banner_digitale_leerreis_1 (1)

Deze digitale leerreis start als check-in met de kennisscan en een korte e-learning over legionella. Je beschrijft jouw situatie waarvan jij wilt weten wat te doen. Tijdens de online bijeenkomst geven we handvatten om toe te passen en leren we je wat te doen. Als uitkomst ken je de basis van legionella en weet je hoe je je route kunt vervolgen. Heb je nog vragen, dan krijg je na afloop extra begeleiding gedurende 2 weken.

Incompany

Deze leerreis verzorgen we alleen op verzoek. Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. We garanderen je een onvergetelijke ervaring. Aanvragen kan hier.


Doelgroep

particulieren en bedrijven van niet-prioritaire locaties

Instapniveau

divers

Variant

eLearning

Zelfstudie

2 uur

Duur

1 dagdeel

Maximaal aantal deelnemers

20

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je een incompany aanvragen voor deze cursus? Neem dan contact met ons op.