Doel

Onze waterbedrijven leveren drinkwater van topkwaliteit, altijd. Topkwaliteit betekent betrouwbaar drinkwater vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, het hele jaar door. Ook werk aan de leidingen mag de kwaliteit nimmer negatief beïnvloeden. Het is daarom noodzakelijk dat op hygiënisch verantwoorde wijze werkzaamheden aan drinkwaterleidingen verricht worden.

Deze cursus behandelt de derde editie van de Hygiënecode Drinkwater van KWR. Je krijgt inzicht in de mogelijke oorzaken van verontreinigen en besmettingen. Ook leer je de verschillende werkwijzen en handelingen om besmettingen te voorkomen.

Het verschil met de reguliere cursus Hygiënisch werken is dat je in de middag jouw vaardigheden in hygiënisch werken demonstreert door op een praktijklocatie een appendage in te bouwen, een standpijp te plaatsen en vervolgens te demonteren. Na het volgen van deze cursus kan je de verschillende werkwijzen en handelingen om besmettingen te voorkomen correct uitvoeren.

Inhoud

In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • materialen en chemicaliën;
  • veiligheidsaspecten bij het werken met chemicaliën;
  • spuien en desinfecteren;
  • methoden om hygiënisch te werken;
  • watermonsters;
  • maatregelen bij calamiteiten en storingen;
  • persoonlijke en algemene hygiëne.

Vorm

De theorie wordt toegelicht vanuit praktijksituaties. Voorafgaand aan de cursus voer je een voorbereidende opdracht uit die tijdens de lesdag besproken wordt. In de middag demonstreer je hoe je hygiënisch werkt; hierop word je beoordeeld.

Bijzonderheden

Conform de derde editie van de Hygiënecode drinkwater is het certificaat voor deze cursus 5 jaar geldig.

Incompany

Deze cursus verzorgen we alleen incompany op aanvraag van organisaties. Wil je deze cursus organiseren voor medewerkers? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Fitters, monteurs, teamleiders en opzichters van drinkwaterbedrijven en aannemers

Instapniveau

vmbo/mbo

Variant

Dag cursus

Duur

1 bijeenkomst

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je deze cursus incompany organiseren? Neem dan contact met ons op.