Doel

Drinkwaterbedrijven hebben grote belangen bij een goed beheer van de grondwaterkwaliteit. Deze cursus is gericht op het verkrijgen van een goed besef van de problematiek en de maatschappelijke ontwikkelingen rondom de monitoring van grondwaterkwaliteit en het gebiedsgericht grondwaterbeheer. Hier zijn verschillende partijen mee gemoeid. Drinkwaterbedrijven moeten zowel een grote beleidsmatige als inhoudelijke rol spelen bij het beheer van de kwaliteit van het diepere grondwater.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • bodemverontreiniging: waar hebben we het over / wat zijn de risico’s;
  • het diepere grondwater: welke factoren bedreigen het diepe grondwater en wat is de huidige stand van zaken;
  • ontwikkelingen in het beheer van de kwaliteit van het grondwater;
  • wat is de rol van drinkwaterbedrijven en de visie op omgevingsmanagement.

Vorm

De docent behandelt de theorie op een praktische en zeer interactieve wijze. Vooral de praktijk staat tijdens deze cursus centraal.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Projectleiders en teammanagers die betrokken zijn bij het beheer van diep grondwater

Instapniveau

hbo

Variant

Dag cursus

CoordinatorNeem een optie

Wil je deelnemen aan deze cursus? Neem dan een optie. Bij voldoende animo plannen we een nieuwe uitvoering. Zodra deze gepland is, krijg je een uitnodiging om je in te schrijven.

charles_odekerken_informeel_1

"De aangedragen kennis kan toegepast worden bij het vormen van een visie op grondwaterbeheer en om de strategie over grondwaterbescherming te bepalen."

Charles Odekerken
NOK-C