Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Opleiding

Basisopleiding Drinkwaterproductie
Doel

De Basisopleiding drinkwaterproductie geeft je een totaaloverzicht van de processen binnen de drinkwaterproductie. De technische aspecten van waterwinning en -zuivering en de bijhorende kennis over chemie, microbiologie en vloeistofmechanica komen uitgebreid aan de orde. We besteden ook  aandacht aan actuele onderwerpen zoals de kwaliteit en beschikbaarheid van onze bronnen.

Na afloop van deze opleiding heb je inzicht in het drinkwaterbedrijf, de eigenschappen van water en de  technieken die worden toegepast bij de winning en de productie van drinkwater. Je leert technische aspecten toepassen in complexe situaties.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules:

  1. het drinkwaterbedrijf (8 dagdelen): positie en organisatie van het drinkwaterbedrijf, nieuwe ontwikkelingen, vraag en aanbod , kosten, leveringszekerheid, onderhoud en wetgeving;
  2. water als grondstof (14 dagdelen): het gedrag van water, de samenstelling van water (chemie en microbiologie) en vloeistofmechanica (berekeningen);
  3. het productieproces (16 dagdelen): de winning, zuiveringsstappen, procesvoering, opslag, verpomping en risicomanagement.

Vorm

De theorie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de Digitale Wateropleidingen en maak je voorbereidende opdrachten. Deze opdrachten zorgen ervoor dat je op zoek gaat naar informatie binnen je eigen bedrijf. In de lessen komen dan de verschillen tussen de bedrijven aan de orde. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De eerste module sluit je af met een individuele opdracht. Voor het maken van deze opdracht vragen we je een rapport te maken in Word. Heb je deze vaardigheid niet, kijk dan of er binnen je bedrijf een e-learning module beschikbaar is. Module 2 en 3 sluit je af met een schriftelijk tentamen.

Bijzonderheden

De modules 1 en 2 zijn identiek aan de modules 1 en 2 van de Basisopleiding drinkwaterdistributie.

Na inschrijving voor deze opleiding wordt gevraagd om het technisch MBO diploma. Heb je dit diploma niet in je bezit? Dan vragen we je een toelatingstoets de maken. Of je volgt de cursus Opfrissen van de basisvaardigheden. Als je extra ondersteuning wilt bij het behandelen van de lesstof, dan kun je studiebegeleiding aanvragen.

De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier vind je meer informatie over maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van je organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Met een in-company opleiding beperk je reiskosten, reistijd en stimuleer je werkplekleren.

Wil je deze opleiding in-company aanvragen voor medewerkers? Neem contact met ons op.


Doelgroep

procestechnici, procesoperators en technisch medewerkers

Instapniveau

mbo

Cursisten met een technisch mbo-diploma zijn direct toelaatbaar. Geïnteresseerden, die niet aan het vereiste middelbaar niveau voldoen doen een instaptoets bij Wateropleidingen. Slaag je niet voor deze toets? Volg dan de training Basisvaardigheden via Wateropleidingen.

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

5 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

Aantal bijeenkomsten

19

Coordinator

Examen

de opleiding bestaat uit drie modules die je elk afsluit met een individuele opdracht of een schriftelijk tentamen

Vaardigheden

RapporterenPresenterenTrouble shootingData AnalyseArgumenteren

Modules

Module 1 Het drinkwaterbedrijf

Module 2 Water, de grondstof

Module 3 Het productieprocesVoorlopige inschrijving

Wil je alvast een plaats bij de opleiding of cursus van je keuze reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Je hebt daarna vijf werkdagen om je inschrijving definitief te maken.

Downloads

pdfLesrooster Basisopleiding Drinkwaterproductie 29-09-2020Download
MArco Kortleve 960x720

'Dankzij de basisopleiding krijg je zicht op het totale proces.'

Marco Kortleve
Teammanager civiele projecten (Dunea)

"De opleiding geeft een goed totaal overzicht van de drinkwatersector. Vakkundige docenten gebruiken praktijkvoorbeelden om de theorie toe te lichten. Tijdens het practicum is er gelegenheid om theorie klassikaal te behandelen aan de hand van verschillende proeven."

"Meer inzicht met betrekking tot opbouw en verschillen tussen de waterbedrijven."