Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Opleiding

Hogere opleiding Drinkwater
Doel

De uitvoering van de Hogere opleiding drinkwater van januari 2020 (start 9 januari) zit vol. Je kunt je alleen nog voorlopig inschrijven. Je krijg dan een bericht wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is, met de mogelijkheid om je definitief in te schrijven.

De drinkwatervoorziening in Nederland staat bekend als een van de beste ter wereld. Het waterbedrijf heeft zich ontwikkeld tot een leverancier van diverse diensten en soorten water. Drinkwatervoorziening is een breed vakgebied waarin zowel technische, wettelijke als omgevingselementen van belang zijn. De bedrijven innoveren in nieuwe  zuiveringsmethoden en in het optimaliseren van de distributieprocessen. De Nederlandse expertise wordt wereldwijd ingezet om zoveel mogelijk mensen voldoende en betrouwbaar drinkwater te geven.

In deze opleiding krijg je inzicht in de bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen van het moderne waterbedrijf. Na deze opleiding heb je kennis van het waterbedrijf en haar omgeving. Je geeft sturing aan de hoofdprocessen winning, zuivering, transport en distributie. En je adviseert medewerkers in het beheersen van het proces.

Inhoud

De opleiding bestaat uit 3 modules:

  1. bedrijf en omgeving (12 dagdelen): organisatie drinkwatersector, drinkwatervoorziening, missie en strategie, wetgeving;
  2. winning en zuivering (12 dagdelen): bronselectie en bronbewaking, waterkwaliteit, zuiveringstechnieken;
  3. transport en distributie (14 dagdelen): ontwerp, aanleg, beheer & onderhoud, levering.

Vorm

Tijdens de lessen wordt de theorie besproken door ervaren praktijkdocenten. Praktijkvoorbeelden en eigen ervaringen staan hierbij centraal. Je werkt individueel en in groepsverband aan casussen. De tweede en derde module sluit je af met een schriftelijk tentamen. Tijdens deze opleiding maak je gebruik van de Digitale Wateropleidingen. Hierop staat het lesmateriaal en achtergrondinformatie van de opleiding. Daarnaast vind je per lesdag de voorbereidende opdrachten die je stimuleren in het bedrijf op zoek te gaan naar informatie. Tijdens de les is er  aandacht voor de verschillen tussen de drinkwaterbedrijven.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

water- en procestechnologen, managers, teamleidersen projectleiders

Instapniveau

hbo

cursisten met een technisch hbo-diploma zijn direct toelaatbaar, net als cursisten die de Basisopleiding drinkwaterdistributie of de Basisopleiding drinkwaterproductie hebben gevolgd. Voldoe je niet aan het vereiste hbo-niveau? Neem contact op met Wateropleidingen. Na een intake gesprek krijg je een advies van ons.

Variant

Dag opleiding

Zelfstudie

12 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Examen

de opleiding bevat drie modulen. Elke module sluit je af met een opdracht en/of schriftelijk tentamen

Vaardigheden

SamenwerkenRapporterenPresenterenCreatieve oplossingen bedenkenTrouble shootingData AnalyseArgumenteren


Voorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Downloads

pdfLesrooster HOD Utrecht 12-09-2019Download
pdfLesrooster HOD Utrecht 09-01-2020Download
Kees Hagen HOD

'Deelnemers krijgen een volledig beeld van de huidige stand van zaken in de hele keten van de drinkwatervoorziening. .'

Kees Hagen
Teammanager elektrotechniek en procesautomatisering (Vitens)

"Opleiding gaf een ruim beeld van het drinkwaterbedrijf, met als sterke punten de onderlinge interactie, delen van kennis en ervaring en deskundigheid docenten."
(Cursist Hogere opleiding Drinkwater)

"Vakkundige docenten uit de praktijk"
(Cursist Hogere opleiding Drinkwater)