Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Gezondheid

Zorg voor een gezonde werk- en leefomgeving vraagt om kennis van gedrag van stoffen, herkennen van besmettingsbronnen, -routes en preventie.

Gezondheid

Gezondheid is een groot goed. We doen er alles aan om onszelf en toekomstige generaties, het ecosysteem en belangrijke functies te beschermen. Wetgeving, regels, internationale richtlijnen, vergunningen en een ABM-toets zijn instrumenten die hierbij helpen. Binnen dit vakgebied staan we stil bij het werken in het veld en op de zuivering, het omgaan met lozingen waarbij de waterkwaliteit in gevaar kan komen en de gevolgen van de klimaatverandering.

Een goede waterkwaliteit is van belang voor alle organismen in hele watersysteem. Door lozingen van stoffen wordt de waterkwaliteit verstoord waardoor nadelige effecten in het ecosysteem ontstaan waar wij last van krijgen. Ook kunnen bepaalde gebruiksfuncties zoals drinkwaterwinning in gevaar komen. Denk aan lozingen die de gezondheid in gevaar brengen. Kennis van toxiciteit is van groot belang.

Klimaatadaptieve maatregelen hebben een mogelijk effect op de gezondheid. Denk aan de verspreiding van legionella bij aanleg van waterpartijen met fontein, verspreiding van organismen die voorheen alleen in warme landen  te zien waren en die drager zijn van virussen. In dit vakgebied ligt de nadruk op herkennen van organismen of situaties die een mogelijke besmetting veroorzaken, besmettingsroutes, preventieve maatregelen en tijdig ingrijpen. Doel is gezond blijven!

Opleidingsadvies over gezondheid

Wil je een advies over ons opleidingen en cursussen? Neem dan contact op met Evelien Meijerink. Of laat je gegevens achter via dit formulier.