Doel

Al een aantal jaar achter elkaar ervaren we droogteproblemen. Zo is op veel plekken in het land het water nog niet op peil en komt er alweer een warme zomer aan. Hoe ga je om met deze droogtestress? Welk belang komt eerst als er sprake is van watertekorten? En wat doen we met effecten als bodemdaling in veengebieden, verzilting en andere waterkwaliteitsproblemen?

Op basis van de watersysteembalans leer je wat jij kunt adviseren om nadelige effecten te voorkomen of te beheersen. Je leert van reeds uitgevoerde projecten en kijkt naar innovatieve maatregelen op regionaal niveau in het kader van de Deltabeslissing Zoetwaterstrategie.

Inhoud

  • Omvang van droogteproblematiek in Nederland en handelingsperspectieven.
  • Watersysteem van onbalans naar balans
  • Veengebieden en bodemdaling
  • Verzilting
  • Innovatieve maatregelen zoetwatervoorziening

Vorm

Banner_Meervoudige leerreis

Deze digitale leerreis bevat een check-in, een inspirerende reis en een zachte landing. Je start met een kennisscan over droogte. Hoeveel weet je al en wat wil je nog weten? Vervolgens zijn er drie interactieve online sessies:

  1. Huidig watersysteem in onbalans
  2. Bodemdaling
  3. Verzilting

Ter afsluiting krijg je tips van docenten voor jouw praktijksituatie.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de Digitale Wateropleidingen. Hier vind je het lesmateriaal, een opname van de webinars en kun je vragen stellen aan docenten en medecursisten.

Programma

De webinars vinden plaats op 15, 21, en 28 september

Incompany

Deze leerreis organiseren we alleen op verzoek. Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. We garanderen je een onvergetelijke ervaring. Aanvragen kan hier.


Doelgroep

Beleidsmedewerkers

Instapniveau

hbo

Variant

eLearning

Zelfstudie

2 uur zelfstudie
2 uur per webinar

Duur

3 bijeenkomsten

Maximaal aantal deelnemers

20

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je een incompany aanvragen voor deze cursus? Neem dan contact met ons op.