Eerder uitgevoerd

Digitale leerreis Klimaat-inspiratie
Doel

Ben jij bezig met oplossingen voor wateroverlast, droogte en hitte in stedelijke gebieden en zoek je naar inspirerende (inter)nationale voorbeelden? Ga dan mee op deze virtuele wereldreis en leer van de uitdagingen en de oplossingen in het buitenland. We nemen je mee langs situaties in diverse klimatologische en bestuurlijke contexten, laten zien wat mogelijk is en waar je informatie kunt halen en zelf kunt delen. Uiteindelijk landen we weer in Nederland om de opgedane inspiratie toe te passen in jouw stad, wijk of straat.

Het doel is inspiratie opdoen over creatieve kosteneffectieve oplossingen die zichtbaar en duurzaam zijn en waar draagvlak voor is. Met behulp van deze oplossingen en beschikbare tools zoals ClimateScan.nl en de Klimaateffectatlas gaan we aan de slag met jouw eigen vraagstukken. Hierbij gaan we uit van een integrale benadering voor actuele uitdagingen rondom ruimtelijke adaptatie.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Waarom klimaatadaptatie (in het kort)?
  • Inspirerende internationale voorbeelden (aanpak wateroverlast, hittestress en droogte in de stad).
  • (In)filtratie, regenwater, wadi’s, bodempassages, doorlatende verharding, waterpleinen, creatief gebruik (groene) infrastructuur, ondergrondse oplossingen.
  • Groene daken en wanden, watertuinen, etc..
  • Kosten, effectiviteit en draagvlak van oplossingen en leefbaarheid van de omgeving.
  • Tools zoals ClimateScan, Climatecafe en Klimaateffectatlas.

Vorm

banner_meervoudige_leerreis

Deze digitale leerreis bevat een check-in, een inspirerende reis en een zachte landing. Je start met een voorbereidende opdracht, geeft aan waar je op reis naar wilt gaan en welke inspiratie je zoekt. Vervolgens zijn er drie interactieve online sessies die de inhoud behandelen. Ter afsluiting zien we je graag in het klimaatcafé en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Bijzonderheden

De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier vind je meer informatie over maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Incompany

Deze leerreis organiseren we alleen op verzoek. Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. We garanderen je een onvergetelijke ervaring. Aanvragen kan hier.


Doelgroep

beleidsmedewerkers, planologen, adviseurs, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten

Instapniveau

hbo

Variant

eLearning

Zelfstudie

2 uur zelfstudie
2 uur per webinar

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Vaardigheden

Creatieve oplossingen bedenkenCommunicatie en feedback


Incompany aanvragen

Wil je een incompany aanvragen voor deze cursus? Neem dan contact met ons op.