Docentendag 2024: Samen sterk!


De jaarlijkse Docentendag van Wateropleidingen, gehouden op 6 juni bij InnStyle in Maarssen, was een groot succes. Het evenement, dat dit jaar het thema ‘Samen sterk!’ droeg, trok ongeveer 80 docenten en medewerkers. Het was een gezellige én leerzame dag, die bovendien extra feestelijk was omdat we ons 30-jarig jubileum vierden. Docenten, surveillanten en hosts zijn een essentieel onderdeel van onze organisatie. Met de Docentendag willen wij hen speciaal bedanken voor hun inzet.

DSC04486

De goochelaar zorgde direct al voor een verrassende start van de dag. Met diverse trucs en illusies wist hij een lach op ieders gezicht te toveren. Na het welkomstwoord van Gabriëlle Knufman, directeur van Wateropleidingen, nam Twan Arts de aanwezigen mee in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) en onderwijs. In zijn interactieve lezing bood hij inzichten over hoe AI onze omgeving en met name het onderwijs verandert en hoe docenten deze ontwikkelingen kunnen omarmen.

Workshops

Tijdens het middagprogramma kon men kiezen uit drie workshops. Tijdens de ChatGPT-workshop doken enkele docenten in de wereld van AI. Zij leerden hoe deze technologie kan helpen om een interactieve les voor te bereiden. Anderen gingen aan de slag met de Storyline-workshop waarin ze de e-learning-ervaring naar een hoger niveau tilden. Gezamenlijk bedachten ze toepassingen om hun lessen toekomstbestendig te maken. De derde groep koos voor ontspanning en avontuur. Zij deden mee aan het GPS-spel ‘Twee voor twaalf’. Dit was een ontspannen manier om plezier te hebben én hun teamwerkvaardigheden te testen.

DSC04561

Muziek en onderscheidingen

Drums & Barrels sloot het middagprogramma af met een muzikale activiteit voor en door de docenten zelf. Vervolgens werd er geproost op 30 jaar Wateropleidingen en werd de onderscheiding uitgereikt voor de ‘Docent van het Jaar’ en het speldje voor docenten die al 15 jaar aan ons verbonden zijn.

DSC04804

Docent van het jaar: Judith van der Wijk

Judith van der Wijk is gekroond tot Docent van het jaar. Judith is al vele jaren verbonden aan verschillende  opleidingen afvalwaterzuivering. Tijdens haar speech werd ze geprezen om haar persoonlijke aanpak tijdens elke les en haar superduidelijke uitleg. Judith is altijd de rust zelve en bezit het vermogen om ingewikkelde theorieën te vertalen naar de praktijk. Ook heeft ze het talent om zelfs de meest nerveuze deelnemers gerust te stellen tijdens praktijkexamens. Kortom: een terechte docent van het jaar!

Samen sterk

Na een heerlijke barbecue met buffet en een bezoek van de ijscoman, kon iedereen terugkijken op een geslaagde en inspirerende dag. Tijdens de Docentendag 2024 keken we niet alleen terug op 30 jaar Wateropleidingen, maar we wierpen ook een blik op een innovatieve toekomst. Een toekomst waarin we, net als de voorgaande 30 jaar, samen sterk staan!

DSC04767