Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Cursus

Basismodule Techniek
Doel

Dijkversterking is een technisch werk, dat veelal grondverzet bevat en versteviging met asfalt, steen of gras. Enige technische basiskennis over keringen is onmisbaar als je onderdeel bent van een IPM team bij een dijkversterking. Deze kennis draagt bij aan een goede samenwerking in het project(team) en het op juiste en begrijpelijke wijze voorbereiden van besluiten voor het bestuur. Voor alle IPM rollen is het belangrijk om de technische dilemma’s in een project te herkennen en creatief mee te kunnen denken in oplossingsrichtingen. Vervolgens om de afweging te kunnen maken of suggesties vanuit de omgeving kansrijk zijn of niet en dat goed kunnen uitleggen aan de omgeving.

Na afloop van deze cursus heb je voldoende technische kennis van waterkeringen om op hoofdlijnen de kwetsbaarheid van het te versterken dijkvak te overzien en de technische keuzes uit te leggen aan bijvoorbeeld collega’s, bewoners en andere betrokkenen.

Inhoud

Na afloop van de cursus:

  • weet je hoe een waterkering is opgebouwd en ken je bijhorend jargon;
  • ken je de faal- en bezwijkmechanismen van een dijk;
  • ken je de normen van de waterkeringen en de achtergronden horend bij die norm;
  • ken je de verschillende mogelijkheden om dijken te versterken en kun je uitleggen in welke situaties je voor welke mogelijkheden kan kiezen;
  • ken je het proces van een dijkversterking;
  • ken je het proces van een dijkversterking en de variantenafweging;
  • ben je op de hoogte van alle nieuwe kennis die de afgelopen jaren ontwikkeld is en kan je die kennis toepassen binnen je eigen versterkingsprojecten.

Vorm

Klassikaal, de docenten behandelen de begrippen, systematiek en toepassingen aan de hand van voorbeelden. Daarnaast werk je aan een groepsopdracht.

Incompany

Deze cursus organiseren wij op aanvraag. Als je deze voor meerdere collega's binnen je organisatie wilt organiseren, dan kun je een incompany aanvragen via dit formulier. Als je individueel wilt deelnemen dan kun je je voorlopig inschrijven. Bij voldoende animo plannen we de cursus.


Doelgroep

niet-technici, betrokken bij dijkversterkingsprojecten die meer inzicht in de techniek willen hebben (IPM rolhouders, projectondersteuners en -adviseurs, minder relevant voor technisch managers betrokken bij een dijkversterking)

Instapniveau

hbo

Variant

Dag cursus

Maximaal aantal deelnemers

20

CoordinatorVoorlopig inschrijven

Wil je deelnemen aan deze cursus? Schrijf je dan voorlopig in. Bij voldoende animo plannen we een nieuwe uitvoering. Zodra deze gepland is, krijg je een uitnodiging om je definitief in te schrijven.

Downloads

pdfLesrooster Basismodule Techniek websiteDownload