Doel

Na de beoordeling en het assembleren van de waterkering, heb je een eindoordeel dat je moet rapporteren. Deze rapportage gaat naar het bestuur en naar ILT. Het is belangrijk dat je het eindoordeel kunt uitleggen aan het bestuur en ILT.

In deze cursus leer je de rapportage uitleggen aan je collega, bestuur en ILT. Je kent de processtappen van het rapporteren en weet hoe je communiceert met het bestuur, partners en gemeentes. Ook weet hoe je ILT vragen kunt stellen ter goedkeuring van de rapportage, waar ILT op let bij de beoordeling van de rapportages en kun je je rapport hierop afstemmen.

Inhoud

Na afloop van de cursus kun je:

  • toelichten waar een Veiligheidsrapportage aan moet voldoen;
  • het eindoordeel verklaren en uitleggen aan je collega, bestuur en ILT;
  • de processtappen van de rapportage uitvoeren;
  • ILT vragen stellen waar zij een antwoord op kunnen geven;
  • inzichtelijk maken welke impact het besluit kan hebben;
  • inzichtelijk maken wat de gevolgen voor het Landelijk Veiligheidsbeeld (LVB) zijn.

Vorm

Klassikaal. Tijdens de cursus licht de docent processen toe. Aan de hand van voorbeeld cases ga je aan de slag. Zo weet je straks hoe je moet communiceren met het bestuur en ILT. Als voorbereiding neem je zelf een case mee waarbij je zelf vragen opstelt, zoals waar je moeite mee had en hoe het anders had gekund

Incompany

Deze cursus organiseren wij op aanvraag. Als je deze voor meerdere collega's binnen je organisatie wilt organiseren, dan kun je een incompany aanvragen via dit formulier. Als je individueel wilt deelnemen dan kun je je voorlopig inschrijven. Bij voldoende animo plannen we de cursus.


Doelgroep

beoordelaars/toetsers en ontwerpers bij keringbeheerders en markt

Instapniveau

hbo

Variant

Dag cursus

Zelfstudie

4 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

CoordinatorVoorlopig inschrijven

Wil je deelnemen aan deze cursus? Schrijf je dan voorlopig in. Bij voldoende animo plannen we een nieuwe uitvoering. Zodra deze gepland is, krijg je een uitnodiging om je definitief in te schrijven.

pdfLesrooster Rapporteren websiteDownload