Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Cursus

OntwerpenDoel

Het ontwerpen van keringen is met de invoering van de Nieuwe Normering Waterveiligheid veranderd. De aandachtsvelden innovatie en duurzaamheid zijn steeds belangrijker. In deze cursus wordt het integrale ontwerpproces, van initiatiefase tot planuitwerking en realisatie, doorlopen. De focus ligt op de verkenningsfase. De docenten besteden speciale aandacht aan het spanningsveld tussen techniek en omgeving en aan de landschappelijke inpassing van een dijk in de omgeving. Na deze cursus kun je invulling geven aan het integrale ontwerpproces op basis van de nieuwe normering. Je bent in staat om rekening te houden met een integrale inpassing om zo optimaal maatschappelijk draagvlak voor je ontwerp te bereiken. Je hebt inzicht in het integrale proces van een dijkversterking.

Inhoud

Na afloop van de cursus kun je:

  • benoemen welke fasen doorlopen moeten worden om tot een ontwerp te komen;
  • uitleggen welke uitgangspunten daarin belangrijk zijn;
  • uitleggen op welke manieren duurzaamheid een rol speelt bij dijkversterkingen, welke mogelijkheden er zijn en welke rol je daarin hebt;
  • uitleggen welke documenten en handreikingen beschikbaar zijn voor het maken van een ontwerp;
  • een afweging maken tussen verschillende ontwerpvarianten op basis van een afwegingskader.

Vorm

Klassikale cursus waarin veel gewerkt wordt met casussen

Incompany

Deze cursus organiseren wij op aanvraag. Als je deze voor meerdere collega's binnen je organisatie wilt organiseren, dan kun je een incompany aanvragen via dit formulier. Als je individueel wilt deelnemen dan kun je je voorlopig inschrijven. Bij voldoende animo plannen we de cursus.


Doelgroep

(Beginnend) projectteamleden (IPM rol houders) betrokken bij het integrale ontwerpproces van dijkversterkingsprojecten bij keringbeheerders en markt; ILT

Instapniveau

hbo/wo

Variant

Dag cursus

Voorkennis

Basiskennis over de nieuwe normering

Zelfstudie

6 uur bij bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

Coordinator

Vaardigheden

SamenwerkenCreatieve oplossingen bedenkenData AnalyseCommunicatie en feedback


Voorlopig inschrijven

Wil je deelnemen aan deze cursus? Schrijf je dan voorlopig in. Bij voldoende animo plannen we een nieuwe uitvoering. Zodra deze gepland is, krijg je een uitnodiging om je definitief in te schrijven.

pdfLesrooster Ontwerpen websiteDownload