Eerder uitgevoerd

Digitale leerreis De Routekaart Omgevingswet
Doel

De Omgevingswet gaat op 1 januari 2022 van start. Deze omvat een aantal nieuwe instrumenten zoals omgevingsvisies, omgevingsplannen, programma’s en projectbesluiten. Wat deze instrumenten voor de waterschappen betekenen laten we jou ervaren in deze digitale leerreis. We nemen je mee langs diverse activiteiten van het waterschap en laten zien waar je dit nu gaat of moet regelen. Gaat het om beleid, een uitvoeringsproject of een vergunningaanvraag met welk instrumenten heb je te maken. Hoe ga je regelen dat jouw belang goed is vertegenwoordigd bij je andere overheden. De “nieuwe”watertoets laten we ook de revue passeren.

Deze digitale leerreis biedt jou de basiskennis die je nodig hebt voor volgend jaar.

Inhoud

  • Context en geest van de Omgevingswet
  • Instrumenten voor het waterschap
  • Wat regel je waar en wanneer in de decentrale regels
  • Samenwerking gemeenten, provincies en andere overheden
  • Inzet projectbesluit voor waterschappen
  • Omgevingsvergunning en Waterschapsverordening

ig-de-instrumentenkist_web

Vorm

Banner_Digitale leerreis

Deze digitale leerreis start als check-in met de kennisscan en een korte e-learning over de context van de Omgevingswet. Je neemt vervolgens deel aan een inspirerende bijeenkomst over de toepassing van instrumenten die voor jou van toepassing zijn. Als uitkomst ken je de basis en weet je hoe je je route kunt vervolgen.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de Digitale Wateropleidingen. Hier vind je het lesmateriaal, een opname van de webinar en kun je vragen stellen aan docenten en medecursisten.

Bijzonderheden

In opdracht van de Unie van Waterschappen heeft Wateropleidingen in oktober 2019 de Routekaart Opleidingen Omgevingswet & Toolbox waterschappen ontwikkeld. In deze routekaart vind je voor elf doelgroepen binnen de waterschappen de kennis die nodig is om aan effectief de slag te kunnen gaan met de Omgevingswet, uitgedrukt in leerdoelen.

Incompany

Deze leerreis organiseren wij alleen op verzoek. Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. We garanderen je een onvergetelijke ervaring. Aanvragen kan hier.


Doelgroep

Beleidsmedewerkers, vergunningverleners, projectleiders waterschappen

Instapniveau

hbo

Variant

eLearning

Zelfstudie

2 uur zelfstudie
2 uur webinar

Duur

1 bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

20

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je een incompany aanvragen voor deze cursus? Neem dan contact met ons op.

Verslag eerste uitvoering

In juni 2020 hebben we deze digitale leerreis voor het eerst uitgevoerd. Hier lees je het verslag hiervan.