Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Training

Netwerk Mentoren
Doel

Vervul je op dit moment een mentorrol? Of ga je dat binnenkort doen? Sluit je aan bij het Netwerk Mentoren. Draag je kennis en ervaring over aan (nieuwe) collega’s. Verzorg interne workshops en voer begeleidingsgesprekken. Of bied je vakinhoudelijke begeleiding bij scripties van stagiaires en afstudeerders. Het zijn allemaal taken die je in welke vorm dan ook uitvoert als mentor. Soms moet je omgaan met (leer)problemen. Soms ben je gesprekspartner over loopbaanontwikkeling en arbeidsmobiliteit. Het gaat om veel verschillende kennis en vaardigheden, die je als persoon blijft ontwikkelen. Om je kennis en vaardigheden als mentor actueel te houden, organiseren wij het Netwerk Mentoren. Een oefenruimte voor jouw vaardigheden en een platform voor kennis.

Inhoud

Het onderwerp van een bijeenkomst heeft altijd met je rol als mentor te maken: van rolmodel, vakspecialist, expert, beoordelaar, steunpilaar, vertrouwenspersoon tot coach. De exacte vorm en inhoud van het Netwerk Mentoren staat niet van te voren vast. Daar heb je zelf invloed op. Aan het eind van elke bijeenkomst vragen we de deelnemers welke onderwerpen de volgende keer aandacht verdienen. Wij zorgen voor een goede invulling van de bijeenkomst. Soms met een externe specialist, soms met het oefenen van een noodzakelijke mentorvaardigheid. Ook zullen deelnemers jou vragen om een toelichting te geven op jouw aanpak. Zo houden we het delen van kennis en ervaring voor iedereen up to date.

Vorm

Maximaal 16 deelnemers nemen aan dit Netwerk Mentoren deel. Je komt vier keer per jaar bij elkaar in Utrecht op een ochtend van 9.30 tot 12.30 uur. De bijeenkomsten worden aan het begin van elk jaar gepland. Kun je een keer niet bij een bijeenkomst zijn? Dan is een vervanger van harte welkom.

In company

Je kunt deze training binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van je organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een training. Met een in-company training beperk je reiskosten, reistijd en stimuleer je werkplekleren.

Wil je deze training in-company aanvragen voor medewerkers? Neem contact met ons op.


Doelgroep

Mentoren in de watersector

Instapniveau

divers

ervaring in mentorrol, mag heel recent zijn

Maximaal aantal deelnemers

16

Naam coördinator

Nienke Elijzen

Voorlopige inschrijving

Wil je alvast een plaats bij de opleiding of cursus van je keuze reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Je hebt daarna vijf werkdagen om je inschrijving definitief te maken.

Mogelijk interessant