Doel

Verbeter in twee lesavonden je kennis van natuurkunde en stromingsleer. Je krijgt inzicht in de opgaven van het vakgebied riolering en de rol die vloeistofmechanica hierin heeft. Door je deelname aan de hydraulica training verhoog je je kennisniveau voor module 2 van de Basisopleiding Riolering.

Na het volgen van deze training heb je de basis van de hydraulica weer paraat. Je traint jezelf in het oplossen van vloeistofmechanica vraagstukken. En je bent in staat eenvoudige hydraulische berekeningen uit te voeren.

Inhoud

Hydraulica is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het gedrag van stromende vloeistoffen. In module 2 van de Basisopleiding Riolering worden hiermee rioleringsberekeningen uitgevoerd.

Vorm

Op twee lesavonden werk je in kleine groepen aan opgaven. Je ontvangt een beperkte hoeveelheid theorie en oefent vooral met het zelfstandig maken van rioleringsberekeningen.

Bijzonderheden

De Hydraulicatraining Riolering is per 2022 geïntegreerd in de Basisopleiding Riolering en bieden wij daarom niet meer open aan.

Incompany

Je kunt deze training binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een training. Wil je deze training incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

De training richt zich op cursisten die de Basisopleiding Riolering volgen, maar onvoldoende kennis of ervaring hebben in het uitvoeren van rioleringsberekeningen

Instapniveau

hbo

Variant

Avond training

Zelfstudie

2 uur voorbereiding

Duur

2 avonden

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je deze training incompany organiseren? Neem dan contact met ons op.