Doel

Buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) zijn wettelijk verplicht om een opleidingstraject te volgen: de Permanente Her- en Bijscholing (PHB). De PHB bestaat uit 4 modulen die in een cyclustijd van 5 jaar verzorgd worden. Binnen die 5 jaar dient elke boa 4 certificaten te behalen:

  1. Wettelijke kaders Milieu generiek
  2. Wettelijke kaders Milieu specifiek
  3. Sanctionerend optreden
  4. Kleurspoor specifieke invulling

Wateropleidingen verzorgt in domein II, ‘Milieu, welzijn en infrastructuur’, de 4 modules van de PHB voor de waterschappen en voor de vaarwegbeheerders. Wij doen dat in opdracht van de verschillende organisaties. De opleidingen vinden incompany plaats. Wateropleidingen verzorgt de PHB daarom niet in open vorm. Je kunt je niet individueel via onze website voor de PHB aanmelden. De examens en daarmee de inhoud van de PHB wordt bepaald door ExTH. Twee van de vier modules zijn theorie-modules, de andere 2 zijn praktijkmodules.

Wil je meer weten over de inhoud van de 4 PHB modules? Klik dan hier.
Wil je meer weten over de examens van de 2 theorie-modules? Klik dan hier.
Wil je meer weten over de examens van de 2 praktijkmodules? Klik dan hier.

Incompany

Deze training verzorgen we alleen incompany op aanvraag van organisaties. Wil je deze training organiseren voor medewerkers? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Buitengewone opsporingsambtenaren in domein II Milieu, welzijn en infrastructuur - de zogenaamde milieuboa’s- werkzaam in de watersector

Instapniveau

mbo

Variant

Dag training

CoordinatorIncompany aanvragen

Wil je deze training incompany organiseren? Neem dan contact met ons op.

"Praktijkgerichte cursus en goede voorbereiding op het examen bij ExTH."
- Bert van den Bosch  (Toezichthouder en adviseur agrarische sector bij Waterschap Zuiderzeeland)

willie_ariens_phb

‘We zorgen voortdurend dat de cursus actueel is. Nu is er bijvoorbeeld een module gewijd aan de nieuwe Bestuurlijke strafbeschikking milieu en keur.'

Willie Ariëns
Senior projectleider handhaving (Waterschap Rivierenland)