Doel
Toxische stoffen in het oppervlaktewater en de effecten op flora, fauna en de mens krijgen steeds meer aandacht in de media. Denk aan het voorkomen van Pyrazol, GenX, medicijnresten en chemicaliën in oppervlaktewater. Deze stoffen komen via (il)legale lozingen in het oppervlaktewater en verstoren de ecologie van het oppervlaktewater en de werking van de afvalwaterzuivering. Welke concentraties schadelijk zijn en welke gevolgen de concentraties hebben voor de waterkwaliteit is veelal onbekend. In deze cursus leer je wat het gedrag is van toxische stoffen op basis van fysisch-chemische kenmerken, hoe dit gedrag wordt beïnvloed, wat de effecten zijn op flora en fauna, en wat je vooral wel of niet moet doen na een calamiteit.
Inhoud
In de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- De meest voorkomende toxische stoffen
- Basiskennis toxiciteit
- Concentraties
- Verspreiding
- Effecten op korte en lange termijn
- Lozingen en calamiteiten
Vorm
Op basis van praktijkvoorbeelden bij Rijkswaterstaat, waterschappen en drinkwaterbedrijven bespreken we de theorie. We gaan in op casussen, toxiciteit als sleutelfactor en op jouw vragen.
Bijzonderheden
De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier vind je meer informatie over maatregelen m.b.t. het coronavirus.
Incompany
Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.
Doelgroep
medewerkers waterkwaliteit