Cursus

Opfriscursus visuele inspectie waterkeringen & zorgplicht
Doel

Goede waterkeringen betekenen veiligheid voor burgers. Daarom zijn er richtlijnen om inspecties van waterkeringen op een goede manier uit te voeren. Je hebt een aantal jaren geleden de cursus Visuele inspectie van waterkeringen gevolgd, maar de kennis is wat weggezakt of het inspecteren is niet je dagelijkse werk. Voor jou is deze opfriscursus ontwikkeld. De cursus herhaalt kort de schades en faalmechanismen en je past de laatste inzichten van het inspecteren van gras- en steenbekledingen toe. In de cursus besteden we extra aandacht aan het vastleggen van de resultaten zoals de zorgplicht vereist. Er is voldoende gelegenheid om de inspectie van keringen opnieuw in de praktijk te oefenen. Na afloop van deze cursus heb je weer actuele kennis over de inspectie van waterkeringen, en kun je de inspecties op eenduidige en uniforme wijze uitvoeren.

Inhoud

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inspectieproces
  • Uniform inspecteren volgens de Digigids
  • Inspecties en de zorgplicht
  • Faal- en bezwijkmechanismen
  • Laatste inzichten van inspectie van gras- en steenbekleding

Vorm

De docenten behandelen de theorie aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden. In de middag voer je een inspectie uit op een primaire en een regionale kering. De belangrijkste inspectieresultaten bespreek je op de dijk met de docenten en medecursisten.

Bijzonderheden

De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier vind je meer informatie over maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Incompany

Je kunt deze cursus binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een cursus. Wil je deze cursus incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

dijkinspecteurs, rayonmedewerkers, kantonniers

Instapniveau

mbo

Deze cursus is bedoeld voor oud-cursisten Visuele Inspectie van Waterkeringen die hun kennis graag op willen frissen

Variant

Dag cursus

Zelfstudie

4 uur

Maximaal aantal deelnemers

16

Coordinator

Vaardigheden

SamenwerkenRapporterenPresenteren


Voorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze cursus reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

incpectie graszode

"Het is goed om nog weer eens onbevangen te kijken naar de manier waarop je de inspecties nu doet, en of je geen dingen 'over het hoofd ziet'..

Wim Cornelisse
Dijkbeheerder (Waterschap Rivierenland)