Doel

Als beoordelaar moet je veel weten en kunnen om de beoordeling van een waterkering van begin tot einde uit te voeren. Elke kering is uniek en daardoor verloopt het proces elke keer anders. Welke keuzes maak je tijdens de beoordeling en wat zijn de gevolgen van die keuzes? En hoe zorg je ervoor dat je op een zo efficiënt mogelijke manier tot een betrouwbaar beoordelingsresultaat komt? In dit atelier komt het beoordelingsproces met de verschillende toetssporen aan bod. Je denkt na over je de toetsstrategie en de assemblage en weet wie in je organisatie bij de beoordeling betrokken zijn en met welke vragen je bij ze terecht kan. Daarnaast besteden we in het atelier aandacht aan dataverzameling, dataverwerking en schematisering.

Na het volgen van dit atelier heb je voldoende handvatten om een beoordeling uit te voeren en kun je de belangrijkste problemen tijdens het beoordelen oplossen. Je weet hoe je tot een vertrouwd oordeel kan komen en kan dit communiceren en rapporteren.

Inhoud

Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Beoordelingsproces, toetssporen en assemblage
  • Databehoefte, -verwerking en schematisatie
  • Teamdynamiek
  • Oplossingsstrategie voor complexe problemen
  • Rapportage en afronding

Vorm

Het atelier bestaat uit klassikale bijeenkomsten, gecombineerd met individuele begeleiding van experts. Je neemt je eigen casussen mee naar de bijeenkomsten en krijgt de ruimte die met elkaar te bespreken, zodat je het geleerde direct in de praktijk kan toepassen. Hierdoor bepaal je zelf in een belangrijke mate de specifieke inhoud van het atelier. Het Atelier start met een uitgebreide intake, waarin jouw leerwens centraal staat. Op basis van deze wensen kiezen we de experts waar je in het Atelier mee aan de slag gaat.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Beginnende beoordelaars

Instapniveau

hbo

Variant

Dag cursus

Coordinator

Examen

Je sluit het atelier af met een individuele opdracht en eindpresentatie. Hierna ontvang je een certificaat.Neem een optie

Wil je deelnemen aan deze cursus? Neem dan een optie. Bij voldoende animo plannen we een nieuwe uitvoering. Zodra deze gepland is, krijg je een uitnodiging om je in te schrijven