Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Opleiding

Hogere techniek afvalwaterzuivering (HTAZ)Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 07-10-2021 19-05-2022 3.025,00 Direct inschrijven

Doel

De technieken en processen in afvalwaterzuivering ontwikkelen zich. De strengere effluenteisen en het streven naar zo laag mogelijke bedrijfskosten met een zo hoog mogelijk zuiveringsrendement zijn hier debet aan. Nieuwe ontwikkelingen vragen om investeringen en vereisen inzicht in een nauwkeurig ontwerp en beheer. De focus ligt op het proces om van een afvalwateropgave tot een optimaal werkende zuivering te komen.

In deze opleiding leer je complexe problemen analyseren en beoordelen. Deze problemen kunnen zich voordoen bij bestaande installaties of bij de opstart van nieuwe installaties. Je leert de juiste oplossingen kiezen en te implementeren. Na afloop kun je situaties die zich voordoen bij de start en procesvoering van riool- en afvalwaterzuiveringsinstallaties analyseren, beoordelen en verbeteren.

Inhoud

De opleiding bestaat uit 3 modules:

  1. zuiveren van afvalwater (7 avonden):
    zuiveringsproces van afvalwater, zuiveringstechnieken;
  2. ontwerp, beheer en troubleshooting (14 avonden):
    programma van eisen bij nieuwbouw of uitbreiding, systeemkeuze, dimensioneren van ontwerpen, projectaanpak, kosten, opstarten en testen van een zuiveringsinstallatie, procesbeheersing, beheer en onderhoud, bottleneck, troubleshooting water en slib;
  3. groepsopdracht (1 avond).

Vorm

In de HTAZ staat het toepassen van jouw proceskennis in nieuwe situaties centraal. Het ontwerp van een nieuwe zuivering, implementatie van een nieuwe technieken, uitdenken van innovaties komen als praktijkvoorbeelden voorbij waar jij een actieve bijdrage in hebt. Je werkt individueel of in groepen aan opdrachten die via de Digitale Wateropleidingen (DWO) worden aangeboden. In de DWO deel je elkaars ervaringen en ideeën. Tijdens module 3 werk je samen met je mede-cursisten aan een opdracht die je presenteert aan de hele groep.

Bijzonderheden

De geplande opleidingen en cursussen starten met inachtneming van de richtlijnen van de overheid m.b.t. het coronavirus. De locaties die wij gebruiken zijn ingericht op 1,5-meter-onderwijs en daar waar mogelijk gebruiken wij digitale lesvormen. Hier vind je meer informatie over maatregelen m.b.t. het coronavirus.

Incompany

Je kunt deze opleiding binnen je bedrijf organiseren. De inhoud stemmen we af op de wensen van jouw organisatie en medewerkers. Dit bevordert in grote mate het rendement van een opleiding. Wil je deze opleiding incompany organiseren? Vraag dit dan aan via dit formulier.


Doelgroep

Afvalwater- en procestechnologen, adviseurs en medewerkers die betrokken zijn bij ontwerp en realisatie van nieuwbouw zuiveringen

Instapniveau

hbo/wo

Diploma UTAZ( eindcijfer >7.5) minimaal 5 jaar werkervaring met (afval)waterzuivering is een vereiste

Variant

Avond opleiding

Zelfstudie

6 uur per bijeenkomst

Maximaal aantal deelnemers

21

Aantal bijeenkomsten

21

Coordinator

Examen

De opleiding bestaat uit drie modules die je elk met een schriftelijk tentamen afsluit; daarnaast voer je een groepsopdracht uit.

Vaardigheden

SamenwerkenRapporterenPresenterenCreatieve oplossingen bedenkenTrouble shootingData AnalyseCommunicatie en feedbackArgumenteren

Modules

Module 1 Het zuiveringsproces

Module 2 Ontwerp, beheer en troubleshooting

Module 3 Presentatie en groepsopdracht


Cursus overzicht
Locatie Start Eind Prijs
UTRECHT 07-10-2021 19-05-2022 3.025,00 Direct inschrijven

Voorlopig inschrijven

Wil je alvast een plaats voor deze opleiding reserveren? Schrijf je dan hier voorlopig in.

Downloads

pdfHTAZ M1 InhoudsopgaveDownload
marcel_van_zutphen_600x600

‘De coalities worden tijdens deze cursus al gesmeed’

Marcel van Zutphen
Adviseur Onderhoudsmanagement/Assetmanagement (Waterschap Vechtstromen)

"De HTAZ werkt zeer inspirerend! Wij zijn bezig met het optimaliseren van de defosfatering en slibvergisting van diverse rwzi’s. De opleiding heeft hierin een toegevoegde waarde."
Claus van der Zalm - Hoogheemraadschap van Rijnland