Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Bel ons 030-6069400 | Login DWO | Privacy

Training

Praktijktraject TAZ
Doel

Zuiveren van afvalwater is een omvangrijk proces met vele stappen en mogelijkheid tot ingrepen.De procesoperator heeft als taak om het afvalwater goed en effectief te zuiveren. In deze opleiding maak je de vertaalslag van je dagelijkse werkpraktijk (wat) naar de theorie (waarom) van de afvalwaterzuivering. Je krijgt praktijkkennis over verschillende processtappen, de samenhang tussen de processen en stuurmogelijkheden.

Je maakt zelfstandig opdrachten over installaties en apparatuur op je eigen installatie en werkplek. Na afloop van dit praktijktraject ken je de werking van de verschillende processtappen van je eigen afvalwaterzuivering. Je kunt verstoringen van en ingrepen in het proces herkennen, benoemen en toelichten.

Inhoud

In het praktijktraject Techniek Afvalwaterzuivering (PTAZ) komen de volgende onderwerpen aan bod:

module 1: praktijkopdracht processen/voorbehandeling, praktijkopdracht actief slib, praktijkopdracht stikstof en/of fosfaatverwijdering, praktijkopdracht regelingen in het biologisch zuiveringsproces en de workshop verslaglegging;

module 2: praktijkopdracht slibverwerking, praktijkopdracht techniek, praktijkopdracht bedrijfsvoering, praktijkopdracht kwaliteit, arbo- en milieuzorg en de training vaardigheden monstername en analyse.

Vorm

Je voert zelfstandig opdrachten uit binnen jouw eigen organisatie. Je wordt hierbij intensief begeleid door een praktijkbegeleider uit jouw eigen organisatie. Via onze Digitale WaterOpleidingen (DWO) heb je 24/7 toegang tot het lesmateriaal van de Techniek afvalwaterzuivering en de mogelijkheid om vragen te stellen.  Je kunt deels kiezen hoe je de opdrachten rapporteert, zoals een schriftelijk verslag, filmpje of fotocollage. Het traject wordt afgerond met een mondeling praktijkexamen.

Bijzonderheden

  • Cursusprijs: € 2.775,-

Doelgroep

klaarmeesters, operators, procesmedewerkers afvalwaterzuivering

Instapniveau

mbo

Variant

eLearning

Voorkennis

Goed te volgen als inwerktraject, geheel online

Zelfstudie

100 uur

Maximaal aantal deelnemers

1

Naam coördinator

Petra Barte

Examen

vier praktijkopdrachten, een reflectieverslag en een mondeling praktijkexamen per module.

Vaardigheden

RapporterenPresenterenData AnalyseArgumenteren