Wat zijn jouw ontwikkelwensen dit jaar?

12 januari 2021

Goede voornemens heeft (bijna) iedereen. Dit kan een uitdagend voornemen zijn of juist iets kleiner, op persoonlijk vlak of professioneel. Je wilt bijvoorbeeld bijblijven in je functie en je kennis en vaardigheden verbreden en verdiepen. Een mooi voornemen, maar ook uitdagend en wenselijk gezien de vele ontwikkelingen in de watersector. Daarbij zorgen de beperkingen door het coronavirus ervoor dat hoe we (samen)werken en leren verandert. Een opleiding kan je helpen om de nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, zodat je beter voorbereid bent op deze ontwikkelingen. Maar hoe weet je nu of zo'n opleiding bij je past?

Ontwikkelwensen

Het is soms makkelijk te vergeten hoe waardevol het is om je te blijven ontwikkelen. Het heeft niet alleen voordelen voor de kwaliteit van je werkzaamheden en kennis, je gaat ook efficiënter werken. Leren wordt ook wel gezien als een duurzame gedragsverandering. Het gaat niet verloren zodra je het kantoor uitstapt of de computer afsluit. Nieuwe inzichten blijven bewaard, je wordt uitgedaagd kritisch te kijken en het allerbelangrijkste: je leert jezelf beter kennen.

Een opleiding kiezen
Voor 2021 staan veel opleidingen en cursussen bij Wateropleidingen gepland. Deze gaan gewoon door in hybride vorm. Inspirerende bijeenkomsten organiseren we zowel digitaal als fysiek (zodra dit weer mag).

In ons cursusaanbod vind je alle titels onderverdeeld per vakgebied, zodat je eenvoudig kunt zoeken op de thema’s waarin jij je wilt ontwikkelen. Deze inhoudelijke onderwerpen bevatten naast kennis ook bijhorende vaardigheden zoals het maken van berekeningen, het voeren van overleg, het kritisch beoordelen van data etc.. En op het lesrooster zie je welk onderwerp wanneer aan de orde komt en in welke vorm.

Verschil tussen opleiding en cursus
In ons aanbod maken we een onderscheid tussen cursussen en opleidingen. Met een cursus vergaar je intensief en in één of enkele dagen informatie en wissel je ervaring uit over een specifiek onderwerp. Je neemt actief deel aan de bijeenkomsten, deelt je kennis en je krijgt actuele en bruikbare kennis aangeboden van docenten en andere deelnemers.

Onze opleidingen zijn langer en hebben een doorlooptijd van enkele maanden tot een jaar. Opleidingen vragen om een diepere investering in mate van inzet en tijdsbesteding. Bij onze opleidingen maak je (soms meerdere) tentamens, verslagen, presentaties of opdrachten, die helpen bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Maar deze investering levert dan ook een hoog en waardevol rendement. Na het succesvol afronden krijg je je diploma. Een diploma waarmee je laat zien dat jij een vakman of vakvrouw bent die beschikt over actuele en specialistische kennis en vaardigheden.

Advies op maat
Heb je ontwikkelwensen en wil je weten of er een geschikte opleiding voor je is? Onze opleidingscoördinatorenkunnen je meer vertellen over de inhoud en praktische zaken als benodigde voorkennis en studietijd. Neem contact met hen op voor een opleidingsadvies.

Kevin Michies - Drinkwater en Vergunningen & Handhaving
Petra Barte – Riolering & Stedelijk Water en Klimaatadaptatie
Bram Ooms – Waterzuivering
Vincent van der Linden – Waterbeheer en Waterveiligheid
Hanna Langerak – Arbo en Omgevingswet
Mark van Dodeweerd – Opleiden & Coachen en Persoonlijke Vaardigheden