Voordelen Maatwerk


Ons cursusaanbod telt ruim 100 verschillende titels. Maar wat nu als jouw organisatie andere wensen heeft? Dan ontwikkelen we maatwerk, helemaal naar jouw wensen! Steeds meer organisaties kiezen voor maatwerk via Wateropleidingen. Voor hen bieden we verschillende diensten zoals het ontwikkelen van een opleidingstraject, uitvoeren van een kennisscan, certificeren van medewerkers of het ontwerpen van een cursus op maat.

Wateropleidingen brengt waterkennis naar een hoger peil. Dit doen we al 24 jaar en dit heeft geresulteerd in een schat aan kennis en ervaring. Dit benutten we in onze maatwerkprojecten. Mede hierdoor bieden wij organisaties 5 voordelen om ook bij maatwerk voor Wateropleidingen te kiezen.

Maatwerk

1. Opleidingsadvies op maat

Onze opleidingsadviseurs ondersteunen je om een opleidingsplan te ontwikkelen en uit te voeren. Hoe kom je te weten wat medewerkers niet weten? Hiervoor bieden we verschillende diensten zoals een training need analyse, het formuleren van een strategisch opleidingsplan, het opstellen van een kenniskaart of het afnemen van een kennisscan om het kennisniveau van medewerkers te toetsen. Samen met jouw organisatie brengen we jullie wensen in kaart en zorgen ervoor dat doelen worden behaald.

2. Integreer het cursusaanbod van Wateropleidingen in nieuwe cursussen

Bij maatwerktrajecten ontwikkelen we nieuw lesmateriaal, maar kunnen we vaak ook gebruikmaken van  bestaand lesmateriaal. Wateropleidingen beschikt over een ruim aanbod aan cursussen. Ons cursusaanbod bestaat uit ruim 100 actuele titels die met een score van 3,9 (op een schaal van 1 tot 5) goed scoren. Ook drukt het hergebruik van bestaand lesmateriaal de ontwikkelkosten.

3. Uit handen nemen van organisatie en begeleiding

We kunnen de organisatie rondom bijeenkomsten uit handen nemen, het lesmateriaal verzorgen, docenten en cursisten begeleiden, een digitale leeromgeving inrichten certificaten versturen en het leertraject evalueren. Hiermee zorgt Wateropleidingen ervoor dat jouw organisatie volledig ontzorgd wordt in de uitvoering van het opleidingstraject.

4. 250 docenten uit de watersector

Vakspecialisten uit de watersector die weten hoe ze praktijkgerichte kennis moeten overbrengen. Wateropleidingen beschikt over een breed netwerk aan docenten. Zij  zijn betrokken bij de ontwikkeling van lesmaterialen, verzorgen de lessen en beoordelen de examens. Hierin ondersteunt Wateropleidingen ze continu met trainingen, innovatieve werkvormen en aantrekkelijk vormgegeven lesmateriaal. Met een keuze voor Wateropleidingen krijg je docenten met de door jouw gewenste specialismen, kennis en ervaring.

5. Innovatieve leervormen en digitale tools

Wateropleidingen gelooft in blended learning, een mix tussen klassikale bijeenkomsten en digitale leermiddelen. Hierbij maken we gebruik van diverse interactieve werk- en leervormen om praktijkgerichte kennis aan te rijken. Wateropleidingen beschikt over diverse tools en digitale leermiddelen voor efficiënte kennisoverdracht waar jij gebruik van kan maken.

Meer weten over maatwerk?

Heeft jouw organisatie ook specifieke wensen voor het ontwikkelen van waterprofessionals? Wateropleidingen kan je hierbij helpen. We vertellen je graag wat Wateropleidingen voor jouw organisatie kan betekenen.

Neem hiervoor contact op met Hanna Langerak, coördinator maatwerk, via (030) 60 69 424 of [email protected]. Zij helpt je graag verder.