Vakmanschap in de watersector


Vakmanschap; wat betekent het voor jou? Op 23 januari kwamen HR-managers uit de sector naar Wateropleidingen om te brainstormen over het antwoord op deze vraag. We kijken terug op een uitdagende en inspirerende sessie waarin we samen met de sector het begrip vakmanschap onder de loep namen. Het is duidelijk dat vakmanschap in de sector hoog op de agenda staat!

hrdag_960x600

Welke betekenis van het begrip vakmanschap hoort bij de huidige tijd? Dat was de centrale vraag tijdens de klantendag. Is het ergens vaardig in zijn, super specialistisch of een breed inzetbare vakman? Maar ook: hoe verhoudt vakmanschap zich tot een veranderende arbeidsmarkt met steeds meer dynamiek en soorten samenwerkingsverbanden?

Hoog tijd om dit te onderzoeken en vakmanschap opnieuw onder de aandacht te brengen. Hoe geef je hier binnen je organisatie betekenis aan? Inspirerend spreker Karim Bennemar (filosoof) liet iedereen vanuit andere invalshoeken kijken naar vakmanschap, met behulp van de systematiek van herkaderen.

Een hoofd vol met frisse ideeën over vakmanschap, dat was de winst van de dag. Met meer inzicht hoe je vakmanschap centraal stelt in je aanpak èn met een praktisch experiment sloten we deze klantendag af.

Wil je meer weten over het inrichten van actueel vakmanschap? Of wil je graag met ons meedenken over het herkaderen van vakmanschap in de watersector? Neem dan contact met Els Vernooij via els.vernooij@wateropleidingen of 030 60 69 421.