Mario Maessen Docent van het Jaar


Op woensdag 28 maart is drs. Mario Maessen door Wateropleidingen benoemd als Docent van het Jaar 2016/2017. Mario werd in Utrecht tijdens zijn les voor de opleiding Integraal Waterbeheer verrast door Agnes Maenhout, directeur van Wateropleidingen.

uitreiking900x506

Ieder cursusjaar kiest Wateropleidingen de Docent van het Jaar. De cursisten maken deze keuze. Zij  beoordelen in de evaluatieformulieren elke docent op hun deskundigheid, presentatie en contact met cursisten. In het cursusjaar 2016/2017 zijn 276 docenten beoordeeld door 3274 cursisten. Met een score van 4,75 (schaal van 1 tot 5) is drs. Mario Maessen de Docent van het Jaar 2016/2017.

‘Voor en door waterprofessionals’ is de kracht van Wateropleidingen. Docenten zoals Mario dragen bij aan de professionele ontwikkeling van de watersector. Mario geeft al sinds 1998 als freelancer les voor Wateropleidingen. Mario geeft les voor verschillende titels, waaronder de cursus Veldkennis watersysteem (mbo-niveau), de opleiding Integraal Waterbeheer (hbo-niveau) en de opleiding Aquatische ecologie (hbo/wo-niveau). Deze titels bedienen een brede doelgroep met deelnemers uit verschillende functies, werkzaam bij verschillende organisaties. Naast onze opleidingen geeft Mario regelmatig les bij cursussen en door ons ontwikkelde maatwerktrajecten op het gebied van waterbeheer, waterkwaliteit en aquatische ecologie bij verschillende opdrachtgevers. Zo was hij docent voor leraren uit het vmbo en voor de secretaresses van de drinkwaterbedrijven. Steeds met hetzelfde enthousiasme.

Met veel enthousiasme neemt Mario de cursisten mee het veld in, om daar de koppeling te maken tussen de theorie en praktijk. Naast zijn jarenlange ervaring speelt hij ook in op de ervaringen van de cursisten. Daardoor leren cursisten niet alleen van hem, maar ook van elkaar. Mario wordt door cursisten en de medewerkers van Wateropleidingen geroemd om zijn deskundigheid, passie voor het vak, enthousiasme en zijn onuitputtelijke voorraad praktijkvoorbeelden.

Mario Maessen tijdens integraal waterbeheer

Mario actief tijdens excursie voor de opleiding Integraal Waterbeheer