Voorbereidende training voor KIAD examen


Monteurs die drinkwaterleidingen aanleggen of ingrepen verrichten aan het distributienet, dienen te beschikken over een KIAD-certificering. Hiervoor moet je een theoretisch examen en een praktijkexamen succesvol afronden. Om goed voorbereid te beginnen aan het examen, kun je bij Wateropleidingen voorbereidende trainingen volgen voor KIAD Allround Vakbekwaam Persoon (AVP) en KIAD Vakbekwaam Persoon Aansluitleidingen (VPA).

kiad-drinkwater

In deze 2-daagse trainingen helpt een ervaren docent je bij de voorbereiding voor het theoretisch examen. Op de eerste 3 dagdelen behandelt de docent alle relevante theorie voor kwaliteit, hygiëne en veiligheid, en onderbouwt dit met praktijkvoorbeelden. Cursisten werken aan de hand van oefeningen met de theorie, waarbij je veel gelegenheid hebt om vragen te stellen. Hierna test je je kennis met een digitaal oefenexamen, zodat je vertrouwd raakt met (online) examineren.

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de cursuspagina's van:

Toelatingseisen KIAD examen
De voorbereidende trainingen zijn niet verplicht om het examen af te leggen. Wel dien je over minimaal een mbo-diploma, 2 jaar werkervaring als monteur water (voor KIAD AVP) en onderstaande actuele certificeringen te beschikken:

Download hier de toelatingseisen voor KIAD Allround Vakbekwaam Persoon (AVP) en KIAD Vakbekwaam Persoon Aansluitleidingen (VPA).

Meer weten?
Wil je meer informatie over de voorbereidende trainingen voor KIAD? Neem dan contact op met Kevin Michies via kevin.michies@wateropleidingen.nl of 030 - 60 69 412.