Cursus Basiskennis WBI en de Nieuwe Normering herzien


Op 26 september start de cursus Basiskennis WBI en de Nieuwe Normering. De cursus is uitgebreid van 3 naar 4 dagen om meer aandacht te kunnen schenken aan het werken met Riskeer. Ook is de lesstof geactualiseerd, zodat we beleidsmedewerkers en beoordelaars actuele basiskennis bieden om te starten met de beoordeling van de keringen.

innw

De cursus bestaat uit 3 modules:

  • Module 1 behandelt het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium (WBI) 2017. Op de eerste lesdag komen de norm en de beoordeling aan bod. Op lesdag 2 kijken we naar hoe je een beoordeling moet uitvoeren.
  • In Module 2 gaan we aan de slag met het werken met Riskeer, de softwareapplicatie die de WBI-2017 beoordeling ondersteunt. Je leert om slim te werken met Riskeer en een dijk in het programma te schematiseren.
  • Module 3 gaat dieper in op het berekenen van de hydraulische belastingen en de duiding van de resultaten.

Bekijk hier het lesprogramma

Meer informatie en aanmelden

Kijk op de cursuspagina voor meer informatie over deze cursus en om je aan te melden. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de uitvoering op 26 september.

Opleidingsprogramma Nieuwe normering waterveiligheid

De cursus maakt deel uit van het Opleidingsprogramma Nieuwe normering waterveiligheid. Per 1 januari 2017 geldt de Nieuwe Normering Waterveiligheid met normen op basis van overstromingskansen. Het opleidingsprogramma bestaat onder andere uit cursussen die verschillende onderdelen en werkwijze van het WBI behandelen.