Duurzame versterking van waterkennis in Zuid-Afrika


Het project ‘Bridging the water: co-create to learn & experience’ is door Nuffic geselecteerd als Orange Knowledge Programme institutional collaboration voor Zuid-Afrika. Doel van het project is om wateropleidingen & -training in Zuid-Afrika op duurzame wijze te versterken.

OKP_900x506

Nederlandse en Zuid-Afrikaanse samenwerking
In ‘Bridging the water’ werken diverse Nederlandse en Zuid-Afrikaanse partners samen. Penvoerder TU Delft, Wateropleidingen/World Water Academy (gedelegeerd projectleider), HS Rotterdam, CEW Leeuwarden en Waterschap Brabantse Delta aan de Nederlandse kant en University of Cape Town, Durban University of Uechnology, Salga, City of Cape Town en Ethekwini uit Zuid-Afrika. Dit consortium creëert een diversiteit om een succesvol project te maken. Naast de samenwerking met Zuid-Afrika wordt ook de Nederlandse samenwerking met universiteiten en hbo’s versterkt.

Action-learning
Het project ontwikkelt duurzame kennisuitwisseling en samenwerking tussen de verschillende stakeholders met als doel om de gaps tussen theorie & praktijk, research & implementatie, opleiden & werken en ingenieurs & operators te overbruggen. Dit gebeurt middels action-learning en co-creating in de vorm van living labs voor studenten, innovatoren van universiteiten en gemeenten en praktijkgerichte training voor medewerkers. De interventie om de gaps tussen theorie en praktijk te overbruggen zal resulteren in een beter water management en verbeterde water services voor alle bewoners van de gemeenten in Zuid-Afrika.

De uitvoering van het project ‘Bridging the water’ start in februari 2019 en loopt t/m eind 2021. Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Agnes Maenhout via info@worldwateracademy.com.