Wat zijn jouw voornemens dit jaar?


Bijblijven in je vak, verbeteringen zoeken, verbreden van je kennis en ervaring, verdiepen van je specialisme. Allemaal mooie voornemens voor deze tijd van het jaar. Maar hoe weet je nu of het een goed plan is om een opleiding te gaan volgen? Praktische vragen als: ‘Hoeveel studietijd heb ik nodig?’, ‘Past het in mijn thuissituatie?’, ‘Hoeveel tijd krijg ik van mijn werkgever?’ en ‘Wie draagt de kosten?’ zijn redelijk eenvoudig te beantwoorden.

RWV

Opleidingen en cursussen

Bij Wateropleidingen maken we onderscheid tussen een cursus en opleiding. Om je te helpen bij het maken van een goede afweging, lichten wij het verschil toe.

Voor het volgen van één van onze cursussen blijft je eigen inspanning in bijna alle gevallen beperkt. Een cursus heeft als doel om in korte tijd informatie te vergaren en uit te wisselen over een bepaald onderwerp. Je volgt de bijeenkomsten, deelt je kennis, bezoekt een excursie, neemt deel aan discussie, krijgt actuele kennis aangeboden of je bezoekt een collega en neemt actief deel tijdens de bijeenkomsten. De tijd die je hierin investeert beperkt zich tot de duur van de bijeenkomsten: meestal één of enkele dagen.

Voor het succesvol volgen van een opleiding vragen we meer van je. Bij onze opleidingen maak je (soms meerdere) tentamens, verslagen, presentaties of opdrachten. Een tentamen betekent studeren, vaak in je vrije tijd. Ook het maken van verslagen, presentaties en opdrachten doe jij buiten de bijeenkomsten om. Voor deze activiteiten doe je ook andere investeringen dan alleen je aanwezigheid en interesse. Het rendement is dan ook hoger: een diploma. Een diploma waarmee je laat zien dat jij een vakman of vakvrouw bent die beschikt over actuele kennis en vaardigheden.

Ondersteuning van Wateropleidingen

Natuurlijk sta je er niet alleen voor tijdens het volgen van een cursus of opleiding. Wateropleidingen ondersteunt je bij het leerproces. Bij het volgen van een opleiding krijg je toegang tot de digitale leeromgeving. Op de digitale leeromgeving staat alle informatie over jouw opleidingen en vind je onder andere oefenvragen en ondersteunende filmpjes. Daarnaast vragen we je voorafgaand aan een opleiding om intakevragen te beantwoorden. Hierdoor sluit de docent zoveel mogelijk de lesstof aan bij de kennis en vaardigheden die al aanwezig zijn bij de cursisten.

Is het al lang geleden dat je voor het laatst heb geleerd? Dan is de training Weer (leren) studeren iets voor jou. Dit helpt je om inzicht te krijgen in welke manier van leren jou helpt om de lesstof zo efficiënt mogelijk onder de knie te krijgen.

Twijfel je over een opleiding of cursus? Wil je bijvoorbeeld meer weten over de inhoud van een opleiding, het instapniveau of hoe wij invulling geven aan de lessen? Neem dan contact met ons op. Je vindt alle medewerkers van Wateropleidingen hier op onze website.

We wensen je een mooi 2019! En een mooi rendement van je investering in een cursus of opleiding.