Project 'Bridging the water' officieel van start


Het project ‘Bridging the water: co-create to learn & experience’ is op 1 februari 2019 officieel van start gegaan bij Durban University of Technology. De komende drie jaar zal dit project proberen het gat tussen theorie en praktijk in de Zuid-Afrikaanse watersector te overbruggen. Nederlandse en Zuid-Afrikaanse partners werken samen om wateropleidingen en -training op duurzame wijze te versterken voor beter waterbeheer.

Ms Fawzia Peer, Deputy Mayor van Durban, startte het project door een oranje bal te signeren. Oranje voor Nederland en het Orange Knowledge Programme als financierder. Alle betrokken partners ondertekenden de bal die teamplay, de diversiteit en specialismen van de partners en een gezamenlijk doel symboliseert.

team_okp

Nederlandse en Zuid-Afrikaanse samenwerking

Agnes Maenhout, directeur van Wateropleidingen/World Water Academy en projectleider, is enthousiast over de samenwerking met de vele partners uit Nederland en Zuid-Afrika. Samen werken aan leren op de werkplek en living labs. Samen waterbeheer en waterzuivering innoveren en verbeteren. Ons team deelt een passie voor water!

Het project ‘Bridging the water: co-create to learn & experience’ is door Nuffic geselecteerd als Orange Knowledge Programme institutional collaboration voor Zuid-Afrika. Dit consortium creëert een diversiteit om een succesvol project te maken.

Mervin Bakker, Regional Director bij Nuffic Neso South Africa vertelt: “We zijn enthousiast dat bij de start van dit project, ook het Orange Knowledge Programme in beweging wordt gezet. We kijken uit naar de samenwerking in educatie tussen Zuid-Afrika en Nederland de komende jaren. Gezamenlijk duurzame resultaten bereiken met een focus op een zinvolle impact."

ball-1ball-2ball-3

In ‘Bridging the water’ werken diverse Nederlandse en Zuid-Afrikaanse partners samen. Penvoerder TU Delft, Wateropleidingen/World Water Academy (gedelegeerd projectleider), HS Rotterdam, CEW Leeuwarden en Waterschap Brabantse Delta aan de Nederlandse kant en University of Cape Town, Durban University of Uechnology, Salga, City of Cape Town en Ethekwini uit Zuid-Afrika. Veel partners waren aanwezig bij de officiële start.

okp-partners

Het project 'Bridging the water' loopt van februari 2019 en tot eind 2021. Voor meer informatie over het project kun je contact opnemen met Agnes Maenhout via info@worldwateracademy.com.